Nyheder

Jonas Vingegaard finalist til Årets Sportsnavn-titlen

Det giver sig selv. Men nu er det officielt. Tour de France-vinder Jonas Vingegaard er en af tre finalister til at blive kåret som Årets Sportsnavn 2023. 15 sportsfolk blev oprindeligt nomineret. Nu skal der udpeges tre finalister. Jonas Vingegaard er den første af de tre.

I 2022 vandt Jonas Vingegaard for første gang verdens største etapeløb, Tour de France, og blev efterfølgende kåret som Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. I 2023 lykkedes det på ny rytteren fra Glyngøre at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Touren.

Udover at stå øverst på podiet i Tour de France og desuden vinde en fornem etapesejr i det ikoniske løb, så har Vingegaard stået øverst på skamlen i flere andre løb i 2023.

Den danske cykelrytter vandt Critérium du Dauphiné med to etapesejre undervejs. Han vandt med tre etapesejre samt pointtrøjen Baskerlandet Rundt. Vingegaard kunne ligeledes lade sig hylde som vinder af Gran Camiño , og derudover har Vingegaard vundet en etape i Paris-Nice og blev samlet nummer to i Vuelta a Espana.

Jonas Vingegaards sæson viser, hvilken sublim sportsmand den snart 27-årige cykelrytter har udviklet sig til at være, og det er ikke kun i Danmark, at der er blevet lagt mærke til den danske cykelrytter. I 2023 kunne Jonas Vingegaard som den første dansker nogensinde lade sig kåre som verdens bedste cykelrytter.

Nu er Jonas Vingegaard blandt de tre finalister, der kæmper om at blive Årets Sportsnavn 2023. En pris, der uddeles i et samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Salling Group.

De sidste to finalister til Årets Sportsnavn 2023 offentliggøres i de kommende uger.

Årets Sportsnavn 2023 kåres ved den store sportsgalla Sport 2023 i Herning lørdag den 6. januar 2024. Showet transmitteres direkte på DR1.

Husk at købe din julegave via www.sportsbog.dk.