Nyheder

Stress er en udbredt sygdom i det 21. århundrede

I vores hurtige verden bliver vi konstant udsat for en masse stimuli, der belaster vores nervesystem. I hverdagens travlhed arbejder næsten alle mod tiden og prøver at indhente restancer og andre mennesker, mens de jagter materielle goder, succes og lykke. Ordet stress har en negativ betydning for de fleste – nervøsitet, spænding kommer man til at tænke på, men det gør ikke ondt at vide, at der også er positive kilder til stress, såsom musik, dans, latter, kærlighed, et yndet tidsfordriv, en hobby og så videre.

Ting som kan forårsage den negative stress?

 • Privat- og familieproblemer
 • Arbejde- eller skoleproblemer
 • Økonomiske- og sociale problemer
 • Sygdomme
 • psykiatriske lidelser
 • Monoton livsstil
 • For store forventninger
 • Mangel på ro og hvile
 • Vedvarende støj

Symptomer:
Blandt symptoner på stress kan nævnes konstant nervøsitet, utålmodighed, irritabilitet, modtagelighed for sygdomme, hjerte-kar-sygdomme, øvre luftvejssygdomme, fordøjelsesbesvær, hudinfektioner, problemer i nervesystemet, søvnløshed, hårtab, appetitløshed eller øget appetit.

Hvornår fungerer en stressende reaktion?
En stressende reaktion opstår normalt, når der gøres krav på os. Stress er en iboende, drivende kraft i livet, men vi skal lære at overvinde det. Stress er tæt knyttet til aggression. (Tænk på scenerne fra 1993-filmen Falling Down med Michael Douglas i hovedrollen eller den nyeste film, Unhinged, hvor Russel Crowe mister kontrollen). Hvis vi ikke kan håndtere de stressende situationer, vi står over for, vil depression, angst, frygt, kan føre til en svækkelse af immunsystemet. Plus at regelmæssig stress fremskynder aldring af kroppen.

Statistikker:

 • I 2011 blev hver 10. fridag i Tyskland taget med henvisning til stress.
 • I 2008-2009 blev der i France Telecom udført 39 selvmord på grund af stress forårsaget af virksomhedsomlægning
 • I de 27 EU-medlemsstater rammer arbejdsrelateret stress en fjerdedel af arbejdstagerne.
 • I USA er 1 million mennesker fraværende hver dag på grund af stress.

Sådan sænkes lydstyrken
Akustik påvirker i høj grad opretholdelsen af ​​opmærksomhed og ro. Derfor betyder det ikke noget, hvor akustisk behandlet et givet sted er. Derfor er det værd at bruge lydabsorberende materialer til at mindske risikoen for stress. Dette f.eks. via lydabsorberende panel, akustisk panel, lyddæmpende plader, akustisk tæppe, lydabsorberende gardin.

Støjforurening
Langvarig miljøstøj og støj er uundgåelige. Mange gange, selv om natten, kan vi ikke slappe af på grund af de konstante infiltrerende lyde. Trafik, byggepladser, lyden af ​​skænderier med naboer eller de konstante baggrundsstøj til stede på kontorer gør desværre tavshed umuligt. Hvis vi ikke kan slappe af ordentligt, vil vi være trætte, sløv, og vores arbejdsindsats og humør vil blive forværret. I denne tilstand er det sværere at tage kampen til stress.

Hvad kan vi gøre for at overvinde stress?
Vi har ringe mulighed for at skabe fuldstændig ro i sindet omkring os og skabe ideelle forhold på alle områder af vores liv. Der er faktorer, som vi ikke kan påvirke, men for vores helbred og harmoniske sindstilstand skal vi absolut beskytte os mod stress. Under ingen omstændigheder bør vi bruge tankeforandrende stoffer, alkohol, stoffer til at bekæmpe stress! Lad os ikke ryge eller være afhængige af slik! Disse aktiviteter genererer kun flere problemer i stedet for at levere en løsning.

Her er nogle tip at overveje, der virkelig kan hjælpe:
– Prøv at analysere problemerne og tænk på mulige løsninger!
– Gå ikke i panik, tro på dig selv! Hvis noget ikke virker, skal du ikke give op, stå op og prøv igen!
– Opret et fredeligt og fredeligt hjem: med behagelige, hyggelige møbler og støjreducerende tilbehør kan vi skabe en ø i ro i vores lejlighed.
– Kom ud og vandre i den friske luft!
– Træn regelmæssigt!
– Lyt til din yndlingsmusik, der slukker og jubler
– Find en sjov hobby, fritidsaktiviteter!
– Positiv tænkning er meget vigtig! Bliv ikke fanget i alle små vanskeligheder eller argumenter!
– Spis sundt og bevidst!
– Vi sætter pris på livets små fornøjelser og skønhed!