Nyheder

Danish Bike Award direktør: Eliten prioritererede os ikke

Fredag dannede Ballerup Super Arena rammerne om den tiende udgave af Danish Bike Award. Men jubilæet blev samtidig også sidste udgave af det stort anlagte show. Ejer af showet, Tino Thorsøe, mener at manglende opbagning fra Danmarks bedste landevejsryttere er grundet til at showet nu må lukke.

”Det skyldes manglende opbakning fra specielt eliten og sponsorer. Gennem årene har talenterne, klubberne, MTB- og Cross-rytterne og alle dem, der er gået på pension, altså Hall of Fame-segmentet, mødt talstærkt op, men eliten prioriterer det ikke,” forklarer Tino Thorsøe, der kreativ manager hos CEC Event – arrangørerne bag showet.

Ved fredagens show var der flere vindere og nominerede, der glimrede ved deres fravær. “De prioriterer ikke, at der bliver lavet en cykelfest, som fejrer dem og dansk cykelsport. De vil ikke sætte sig ind i en betalt flyver og flyve til København, hvor de i øvrigt bliver indlogeret på hotel. Der er simpelthen ikke kultur for det,” forklarer Tino Thorsøe, som også peger på en anden årsag til, at festen nu slutter – i bogstaveligt forstand. “Der er også en manglende opbakning fra sponsorer. Vi har masser af sponsorer med, men nærmest ingen fra cykel-Danmark. Vi har ingen af de etablerede cykel-brands med, selvom de kunne bruge muligheden på at invitere deres gode kunder eller salgsafdelingen på lidt at spise og en efterfølgende fest, men heller ikke de prioriterer det.”