Nyheder

Stor interesse for at blive værter for DM

De danske mesterskaber i landevejscykling er blevet en del af Danmarks Idræts Forbunds (DIF) DM uge. Et event der i den forgangne uge blev afviklet med stor succes i Herning. Værtsskabet for DM ugen ligger fast for de to kommende år, og det bliver ikke svært for DIF at finde værtsbyer i de følgende år.

”Herning har på alle niveauer vist, at DM-ugen også kan fungere i helt intime byrammer, som har været tilfældet i år.  De to tidligere år har havnen og vandet dannet rammen om DM-ugen i Aalborg. I år har Herning Kommune brugt selve bykernen med torve, biblioteker og gadehjørner som én stor idrætslegeplads. Det har været fantastisk.,” udtaler  DIF’s formand Hans Natorp.

Næste år vender DIF DM-ugen tilbage til Aalborg, og i 2026 er Herning igen værtsby. Hvor, DM-ugen efterfølgende skal afholdes, er ikke bestemt, men der mangler ikke muligheder, understreger Hans Natorp.

”Jeg har fået flere tilkendegivelser fra danske byer, der meget gerne vil være værter for DM-ugen fremover. Det siger mig jo, at vi har ramt noget, der appellerer til alle idrætsglade danskere, og det glæder mig utroligt meget.”

DM-ugen i de kommende år
2025: Aalborg Kommune
2026: Herning Kommune