Nyheder

Henrik Jess Jensen, formand for Danmarks Cykle Union valgt til UCI Management Comitee

Lørdag afholdt den internationale cykle union, UCI, sin årlige kongres, i forbindelse med Verdensmesterskaberne i Landevejscykling. På kongressen blev formanden for Danmarks Cykle Union Henrik Jess Jensen valgt til UCI Management Comitee. Blandt syv kandidater skulle vælges fem nye medlemmer og her blev Henrik Jess Jensen valgt for en 4 årig periode.

Dermed har Danmark fået en vigtig stemme i den internationale cykle unions øverste politiske organ, hvor rammerne for udvikling af internationale cykling sættes – indenfor alle discipliner. For Danmarks Cykle Union og dansk cykling generelt, har det stor betydning at have en dansker med på øverste niveau i den internationale cykelverden.

Danmarks Cykle Unions direktør Martin Elleberg Petersen glæder sig over den nye udpegning: ”det er en absolut fordel for Danmark at kunne være med til at præge beslutninger og tænke danske interesser og holdninger ind det store billede. Samtidig giver en dansk repræsentation et indblik i hvad der rør sig internationalt, så vi  kan agere nationalt, for at sikre at Danmark er med i front rent udviklingsmæssigt.

Med Henrik Jess Jensens indtræden i UCI Management Comitee er Danmark nu med på forreste række såvel sportsligt som politisk”, konstaterer direktør Martin Elleberg Petersen.

Henrik Jess Jensen, der har været formand for Danmarks Cykle Union siden 2016, har ligeledes siden 2017 været udpeget som vicepræsident i den Europæiske Cykle Union.
Sidst Danmark havde en dansker på samme niveau, var da nu afdøde Peder Pedersen havde sæde i UCI management Comitee i perioden 2005 – 2014.