Stærkt felt er klar til UCI weekend i Danmark.

174 ryttere fordelt på 29 hold, kommer til at danne felterne til den danske UCI weekend med Grand Prix Herning og Fyen Rundt, der køres henholdsvis den 21. og 22. maj.

“Vi har i år besluttet at have seks-mands hold frem for de syv ryttere som vi havde i 2021, det har vi blandt andet gjort for at udfordre det taktiske spil”, udtaler holdansvarlig Frede Madsen

“Vi har igen i år fornøjelsen af HRE Mazowsze Serce Polski Cycling Team, som i 2021 slutte øverst på UCIs continentalrangliste og Team EF Education-NIPPO Development kommer med deres udviklingshold til Worldtour teamet, et ungt hold med ryttere med stort potentiale”, siger Frede Madsen og tilføjer, “Vi får også glæden af den tidligere CSC-rytter, Erik Baśka, som i dag er blandt de rutinerede kræfter på Dukla Banska Bystrica Cycling Team”

Der er naturligvis også en stærk dansk base i feltet, som dannes af de danske Continental hold og Elite hold.

Christian Moberg, sportsdirektøren fra ColoQuick Cycling, som sidste år kom fra weekenden med en sejr i Herning og en tredjeplads på Fyn, ser frem til mødet med det internationale felt, “Det er klart at modstanden er større, når det er et UCI-løb frem for at almindeligt Dansk cup-løb. Men de fleste danske ryttere og teams kører også mange andre internationale løb, så de er vant til det. Den store forskel er at alle hold er seksmands hold og her, bliver taktikken og planen meget vigtigt for at kunne løbe med sejren i de mest prestigefyldte løb i Danmark.”

Også Jesper Mørkøv, sportsdirektøren fra Uno-X Pro Cycling Team, ser frem til at løb med et stærkt felt hvor han dog ikke umiddelbart vil påtage sig favoritværdigheden. “Der er mange gode hold med i de to løb her, og Conti holdene er super stærke, blandt andet har vi jo set Riwal komme rigtig stærkt fra start i år, og et landshold med Mads P. bliver rigtig stærkt, så vi tænker ikke over vi er “favorit-hold” da jeg egentlig ikke føler vi er det.” Dog er målet klart mener han, “Vi vil selvfølgelig rigtig gerne have en sejr med hjem fra weekenden, men det er hård konkurrence, så det bliver to rigtig spændende løb der skal køres, hvor stærkeste vinder.”

Som man nok kan fornemme er der lagt op til to løb med stor betydning for flere hold i feltet. “Det er faktisk de eneste 1.2 løb vi køre med Pro holdet, og det er fordi det ligger i Danmark, og vi er et halvt norsk halvt dansk hold, og derfor vil vi rigtig gerne køre de løb her i Danmark, og vil vise os frem på bedste måde”, siger Mørkøv og Moberg bakker ham op, “Det er altid dejligt at kører på hjemmebane i Danmark og hele vores team og stab er i skarpeste opstilling til de danske UCI-løb. Der er desværre ikke helt så mange UCI-løb tilbage i Danmark, men vi elsker at kører dem der er”, afslutter de to sportsdirektører.