Nyheder

Sådan finder du de rette cykelsko

Denne artikel er sponsoreret. Annonce fra Cykelgear

Cykelskoen sikrer, at hver gang du træder i pedalerne, er det så effektivt som muligt. Dine fødder er strategisk placeret på pedalerne, så når den ene fod presser ned, trækker den anden op. Det betyder, at der er en konstant kraftoverførsel fra begge ben, hver gang du træder. På denne måde kan du opnå den højeste mulige kraftoverførsel, når du giver den gas på pedalerne.

Hvilken type cykelsko skal du vælge? 

  • Cykelsko til racercykling og landevej: Cykelsko til racercykling kan anvendes både til cykling på landevejen og indendørs cykling. De kan derfor også fungere som sko til spinning. Cykelsko til racercykler er karakteriseret ved deres lette og aerodynamiske udformning. Skoen skal være så let og strømlinet som overhovedet muligt. Den har en hård og fast sål, der sikrer, at kraften fra benene overføres direkte til cyklen. Cykelskoen har klamper på undersiden, som fastgøres i pedalerne.
  • Cykelsko til mountainbike: Når det kommer til MTB, er der to alternativer i forhold til cykelsko. Du kan vælge at bruge cykelsko med klamper og kliksystem – eller du kan benytte flats, som er uden kliksystem. Flats er populære hos mange mountainbikere, da de tilbyder en mere naturlig bevægelsesfrihed på cyklen.
  • Cykelsko til gravel: Denne cykelsko er ligesom cykelsko til racercykler udstyret med et kliksystem. Dog adskiller gravelskoen sig ved at have en anderledes sål. Sålen på en gravelsko er nemlig bredere og besidder en højere grad af stødabsorbering sammenlignet med en almindelig racersko.

Sørg for den rette pasform til dine cykelsko

Cykelsko skal være komfortable og tætsiddende. De er som regel designet til at kunne tilpasses til foden. Der er forskellige måder at opnå denne tilpasning på. Du kan vælge cykelsko med traditionel velcro, der har to eller tre fastgørelser. Kliklåsen tillader også justeringer undervejs med et enkelt klik ind eller ud. Nogle cykelsko er udstyret med en eller flere drejelåse, som gør det nemt for dig at justere skoens pasform hurtigt, selv når du er midt i en cykeltur.

Kom nemt frem til din destination med en cykelholder til bilen

Uanset om du planlægger en cykelferie, en cykeludflugt, en sommerhustur eller blot har brug for at transportere din cykel, så er en cykelholder til bilen oplagt. En cykelholder til bilen gør det enkelt for dig at medbringe din cykel til de steder, du måske ikke umiddelbart kan nå på egen hånd, men hvor du gerne vil udforske naturen på to hjul.