Dansk LandevejHistorie

25. gang til Vejle. Kiddesvej kom med i 2004

Når anden etape af PostNord Danmark Rundt af afvikles 15. august bliver det 25. gang at en etape i Danmarks største etapeløb har mål i Vejle. Dette markeres med en hård etape på hele 230 kilometer med over 2.000 højdemeter. Etapen skal indledes i Ringkøbing. Derfra skal feltet bevæge sig ned langs Ringkøbing fjord, inden byerne Skjern og Tarm passeres.  Efter Tarm er ruten de næste godt 80 km ret ukompliceret, hvor feltet skal gennem den tidligere DM-værtsby Grindsted. Efter 87 km. når feltet frem til Billund, hvor feltet blandt andet passerer Legoland.

Med godt 120 km til mål begynder etapens hårde del med opkørslen til Blue Horse. Herefter følger en 11 km rundstrækning ved Egtved, som skal gennemkøres i alt tre gange. Efter Egtved går det ind mod Vejle, hvor de klassiske stigninger Tørskind og Østengård skal passeres to gange. I Vejle skal én af Danmarks hårdeste bakker forceres: Chr. Winthers vej, som blot for anden gang er med i PostNord Danmark Rundt.

Etapen afsluttes med tre omgange på den legendariske 11 km rundstrækning, hvor stigningerne Gammel Højenvej, Koldingvej, og ikke mindst Kiddesvej skal forceres.

Kiddesvej var første gang med i PostNord Danmark Rundt i 2004. Den daværende løbsdirektør Jesper Worre havde fra Hotel Astralia i centrum af Vejle siddet og kigge ud af vinduet, og tænkt at der da måtte være en vej op til Møllen. Næste dag undersøgte han og rutechef Jørgen Gasberg mulighederne og fandt Kiddesvej. Siden har vejen spillede en afgørende rolle i Danmarks største cykelløb, og være en magnet for tilskuere.

Kiddesvej er i øvrigt opkaldt efter Christen H. Kidde, der levede fra 1818 til 1894, var landmåler, landinspektør og fra 1867 amtsvejinspektør har lagt navn til Kiddesvej. Christian H. Kidde var i øvrigt far til den kendte digter Harald Kidde,