Nyheder

René Wenzel bliver 60 år

Tidligere toprytter og sportsdirektør og nuværende kommentator på EuroSport, René Wenzel, bliver den 20. april 60 år.

Af Kenneth Møller Kristensen

Wenzel blev som junior både dansk- og nordisk mester på landevejen. Siden forsøgte han sig som rytter i både Belgien, Frankrig og senere USA. Desuden kørte René på vinterbanen i Forum, hvor han i 1980 vandt amatør 6-dagesløbet med Michael Marcussen.

Netop USA blev et omdrejningspunkt for en stor del af René Wenzels liv i cykelsporten. I 1990 blev René juniorlandstræner for det amerikanske cykelforbund. Siden blev han den første danske sportsdirektør på et UCI team, da han i en årrække var tilknyttet Saturn teamet. René og han daværende kone startede desuden virksomheden Wenzel Coaching.
Efter eventyret i USA har René Wenzel blandt andet været sportsdirektør for danske teams som Capinordic og Team Concordia, på HTC-Colombia og også arbejdet for den internationale cykelunion (UCI), hvor han rejste rundt og holdt foredrag om træning i ikke-traditionelle cykelsportslande som f.eks. Iran, Libyen (pre-revolution),, Pakistan og flere andre land, men også i hans hjemland nr.2. Nu er han cykelkommentator på Eurosport. Glæd jer til hans bog der udkommer i den nære fremtid, som sætter fokus på hans tid i USA, men også lidt om Belgien, Frankrig, hans oplevelser, og selvfølgelig hans tid i Danmark.

Tillykke fra CyclingWorld.dk.