Nyheder

DIF overvejer sag mod DCU-formand

Den række af sager, der de seneste uger har ramt Danmarks Cykle Unions (DCU) formand Henrik Jess Jensen, kan føre til en sag hos Danmarks Idræts Forbunds (DIF) etiske udvalg. Det skriver Ritzau.

En række medier har de seneste uger beskrevet sager gående på beskyldninger om magtmisbrug og nepotisme hos Henrik Jess Jensen. Formanden har, ifølge Ekstra Blandet og Jyllands Posten, blandt andet presset på at få sin datter udtaget til EM, givet licensrabat til et cykelteam, som han siden har købt en cykel af til nedsat pris, været en del af at skaffe to VM-arrangementet til den kommune han selv er ansat i samt ikke informeret sin bestyrelse om en angivelig fyring af løbsdirektøren for PostNord Danmark.

Alt dette har øjensynligt fanget Danmarks Idrætsforbunds (DIF) interesse. “Det kunne teoretisk set godt være en sag, som DIF’s Etisk Komité forholdt sig til. Det ville som udgangspunkt kræve en henvendelse fra en af sagens parter. Vi har hjemmel i DIF’s love til at tage sager op af egen drift, men det er altid bedre, hvis det sker på baggrund af en henvendelse udefra”, oplyser formand for DIF’s Etisk Komité Ole Borch i en mail til Ritzau.

Henrik Jess Jensen udtaler til Ritzau at han er træt af, at de mange sager har kørt i medierne, og han er glad for, at der findes en etisk komité, der kan tage sig af den slags spørgsmål. “Det er præcis sådan noget en etisk komité er til for. Jeg har selv været med til at stemme for, at vi skulle have en etisk komité i DIF, så det er jeg glad for”, siger han til Ritzau.