Bane

Rammerne omkring dansk verdensrekordforsøg tager form

Den tredobbelte danske enkeltstartsmester Martin Toft Madsen planlægger et attentat på den meget prestigefyldte timeverdensrekord. Et rekordforsøg der foreløbig er programsat til den 26. juli på banen i Mexico City, hvor Ole Ritter satte sin legendariske verdensrekord i disciplinen i 1968.

Lige nu er Toft Madsen, der til dagligt kører for BHS-Almeborg Bornholm teamet, på højdetræningslejr i italienske Livigno. En træningslejr der er planlagt til at vare et par uger, og som altså skal give det sidste til danskerens form inden rekordforsøget.

Dato’en for rekordforsøget er blevet accepteret på banen i Mexico, men mangler dog den endelige godkendelse hos den internationale cykelunion (UCI). Desuden mangler der endnu noget økonomi for at rekordforsøget kan lade sig gøre. Teamet bag Toft Madsen har derfor blandt andet iværksat en indsamling på Facebook, hvor blandt andre sammenslutningen af danske professionelle cykelryttere (DPCC) har bidraget.

Martin Toft Madsen egen danske timerekord lyder på 52.324 meter. En rekord der blev sat i januar i Ballerup Super Arena. Verdensrekorden lyder på 54.526 meter, og indehaves af Sir Bradley Wiggins.