Esbjerg bliver vært for DM-ugen 2019

DM i landevejscykling 2019 bliver kørt på vejene i Esbjerg Kommune.

Senest lagde Esbjerg asfalt til årets DM for U23, og Esbjerg Cykel Ring er en klub, der både oplever god medlemsudvikling, og har et utrolig stort netværk og en stor opbakning fra frivillige, hvilket er helt afgørende for at kunne afvikle et DM i landevejscykling. Og i Esbjerg Kommune ser borgmester Jesper Frost Rasmussen frem til at byde landets bedste cykelryttere velkommen:

“Vi har en god tradition for netop at byde nogle af de nationale cykelløb velkommen i kommunen, og det gentager vi i 2019. Sammen med Esbjerg Cykel Ring påtager Esbjerg Kommune sig værtskabet for DM i landevejscykling næste år for at støtte op om foreningens 100 års jubilæum. Vi kan ikke forestille os en bedre måde end at stable en kæmpe cykelfest på benene, hvor man som publikum også får rig mulighed for at opleve cykelrytterne,” siger Jesper Frost Rasmussen.

I Danmarks Cykle Union glæder formand Henrik Jess Jensen sig over at bringe DM til Danmarks femtestørste by: “Esbjerg er en stolt sports- og kulturby og har utallige gange vist, at de kan løfte opgaven med at skabe store events. Klubben og kommunen er meget stærke samarbejdspartnere, hvor begejstring og professionalisme går hånd i hånd,” siger Danmarks Cykle Unions formand.

Henrik Jess Jensen peger desuden på, at tildelingen af DM-ugen også er en belønning af de mange frivillige, som både støtter cykelklubbens daglige arbejde og bidrager til at løfte events af denne størrelse op på et højt kvalitetsniveau:

“Vi er utrolig glade for at kunne tildele værtskabet til klubben i jubilæumsåret, og det skal absolut også ses som en anerkendelse af den kolossale frivillige indsats og ikke mindst den store lokale opbakning, der er i Esbjerg,” slutter Henrik Jess Jensen.

Sidst DM ugen var i Esbjerg var i 2006, hvor Allan Johansen sejrede hos herre elite.