Bane

Opsamling bane-VM, 4. dag. Dansk fjerdeplads og amerikansk verdensrekord

På fjerdedagen af bane-VM i Apeldoorn, Holland blev der uddelt fem VM-titler, og sat mesterskabernes første verdensrekord.

Efter fire dage af VM i Apeldoorn er værtsnationen bedst i medaljeregnskabet med ni medaljer heriblandt tre af guld. Storbritannien er noteret for seks medaljer heriblandt to af guld. Også Italien er noteret seks medaljer, mens Tyskland har vundet fem og Danmark tre.

Danmark var i kvindernes parløb lørdag meget tæt på at hente den fjerde medalje ved VM 2018. Trine Schmidt/Amalie Dideriksen kørte et pænt løb og det var tæt på at blive til dansk bronzemedalje efter en sejr i den afsluttende spurt. De ti point var dog ikke nok til at bringe danskerne på podiet.

Det var kun anden gang nogensinde at der blev kørt VM i parløb for kvinder. Britterne Katie Archibald and Emily Nelson var suveræne ved at vinde otte af de tolv indlagte spurter. I alt scorede briterne 50 point. Hollænderne  Kirsten Wild/Amy Pieters blev nr. to med 35 point. Dermed sikrede Wild sig sin tredje medalje ved mesterskabet. Italien fik bronze med 20 point, mens Danmark hentede 18 point.

I kvindernes 500 meter på tid sikrede Tyskland sig deres tredje titel ved mesterskabet og Miriam Welte sin anden. Welte var også en del af holdet i teamsprint. Sølv til Daria Shmeleva fra Rysland og bronze til hollandske Elis Ligfee.

Mesterskabernes første verdensrekord kom i individuelt forfølgelsesløb hos kvinderne. Den forsvarende verdensmester, amerikanske Chloe Dygart, slog faktisk rekorden to gange, så den ny lyder på 3:20.060 min for de 3000 meter. Den tidligere verdensrekord løde på 3:22.260 min, og blev sat af amerikanske Sarah Hammer i Mexico i 2010. I lørdagens kvalifikation kørte Dygart 3:20.072. Sølv til hollandske Annemiek van Vleuten, mens amerikanske Kelly Caitlin slog tyske Lisa Brennauer i kampen om bronzen.

Herrernes omnium blev en smule skuffende for Danmark. Niklas Larsen måtte nøjes med en ottendeplads efter specielt dårlige placeringer i scratch og temporace. Danskeren kørte sig noget op ved at hente to omgange og dermed 40 point i pointløbet. Noget overraskende blev det til polsk guld ved Szyman Sajnok efter et tæt opgør med hollandske Jan Willem van Schip. Mesterskabet blev først afgjort i sidste spurt i pointløb, hvor polakken hentede fire point og dermed guldet. Italienske Simone Consonni hentede bronzen.

I kongedisciplinen sprint hos herrerne blev det australsk guld med Matthew Glaetzer, der i finalen besejrede den unge brite Jack Carlin i to heat. Franske Sebastien Vigier slog tyske Maximilian Levy i kampen om bronzen.

VM afsluttes søndag med kvindernes keirin og pointløb. I sidstnævnte deltager danske Trine Schmidt. Samt herrernes 1000 meter på tid og parløb med Niklas Larsen/Casper Folsach i feltet.