Bane

Aarhusiansk par med i 100 km parløb

Når DBC den 29. december afholder Nytårsstævne og 100 km parløb i Ballerup Super Arena bliver det med en række internationale stjerner og verdensklasseryttere i feltet.

Men også et aarhusiansk par bestående af Aske Vorre og Jeppe Aaskov Pallesen er på startlisten.

Aske Vorre er kendt som en stærk landevejsrytter med fortid hos det nuværende Virtu Pro Cycling, Colo Quick og senest Giant – Castelli, men har siden sin debut på cyklebanen i 2016 været en del af Aarhus Cyklebane faste rytterstab. Efter en sæson med mange lige ved og næsten, lykkedes det for Aske Vorre at sejre i årets udgave af Kay Werners Mindeløb på Aarhus Cyklebane.

Jeppe Aaskov Pallesen fra Hadsten er kun 20-årige, fik i sommers et gennembrud på Aarhus Cyklebane. Efter flotte resultater (blandt andet en medaljer ved junior DM i pointløb) på viste Jeppe ved de danske elite mesterskaber i Omnium, mod den samlede danske elite, sine store kvaliteter. Som den eneste, fulgte han det danske banelandshold med Lasse Norman i spidsen til dørs og sluttede på en imponerende syvendeplads. Siden blev det til sejr i Niels Fredborgs Æresløb foran blandt andre Marc Hester.

“Aske og Jeppe er to af mange gode ryttere på vej frem på Aarhus Cyklebane i disse år. Men Nytårsstævnet og ikke mindst 100 km jagten bliver en stor udfordringer for de to dygtige ryttere. Selvom de ved flere lejligheder har mødt den danske baneelite, bliver det første gang at de skal prøve kræfter med et så stort og stærkt elite felt. Derfor er ambitionerne hellere ikke til at køre med i toppen, men derimod lærer hvad det vil sige at køre denne slags stævner og bruge det i udviklingen som bane- og parløbsrytter. Og så bliver det selvfølgelig en kæmpe oplevelse at køre i en fyldt Ballerup Super Arena”, vurderer Michael Berling, sportsleder på Aarhus Cyklebane.

Husk at du kan købe billetter til Nytårsstævnet via www.bikeNrun.dk. I 100 km parløb deltager blandt andre også Niki Terpstra, Michael Mørkøv, Marc Hester, Niklas Larsen, Julius Johansen og rigtig mange andre profiler.