BogomtaleTopartikler

Ny dansk cykelbog om VM-trøjens forbandelse udkommer den 16. marts

For første gang nogensinde har Danmark en professionel verdensmester hos herrerne. Mads Pedersen kører i denne sæson i den smukkeste cykeltrøje, der findes i sporten. Men VM-trøjen har også ry for at skabe problemer for ejeren. Eller måske ligefrem være forbandet! Dette handler en ny dansk cykelbog om.

Den 16. marts udkommer bogen Regnbuens forbandelse – Den sandfærdige historie om en forhekset cykeltrøje. En bog om alle de problemer som regnfarverne har skabt for verdens bedste cykelryttere.

Uddrag fra bogen:

“Og det var hér, allerede mens Coppi stod på podiet for at få overrakt sin mesterskabstrøje, at Forbandelsen ramte ham, for den sortklædte kvinde, der stod ved siden af ham, var ikke hans kone, men hans elskerinde.
Og at have en elskerinde/elsker, når man var gift, var forbudt i Italien på den tid. Sådan noget skulle holdes hemmeligt. Så var det i orden. Pyt med det. No problem. Men ikke i fuld offentlighed!
I første omgang vidste man ikke, hvem hun var, og italienerne nægtede at tro på, at deres cykelgud var ude i noget snavs. Men uvejret lurede, og hverken Coppi eller hans smukke kæreste, den senere såkaldte Hvide Dame, anede, hvilken fare de var i”.

Bogen er skrevet af René Preuthun, der tidligere har udgivet bøgerne For enden er regnbuen (om VM), De store klassikere (Om World-Cuppen 1989-2004), Der er et yndigt løb (om Post Danmark Rundt) og La Corsa Rosa (om Giro d’Italia).

Bestil bogen via webshoppen Bike N’Run her.

Andre aktuelle danske cykelbøger:
Gert Frank – Helten fra Forum
6-dagesløb