Topartikler

Cykelsportens fotograf er død

Cykelsportens fotograf Erling J. Pedersen er død.

Alle der har begået sig i dansk cykelsport i de sidst 40-50 år er stødt på Erling J. Erling J har været cykelsportens fotograf i en menneskealder og et velkendt ansigt for de fleste ved danske cykelløb. Kigger man i danske cykelmedier er der stor sandsynlighed for, at man finder foto med signaturen Erling J. Erling J kendte cykelsporten, og vidste hvor han skulle stå for at få det rigtige foto.

Ud over at være fast fotograf ved alle kørte Post Danmark Rundt har Erling J dækket alle andre store begivenheder i dansk cykelsport, og leveret foto til blandt andet Danmarks Cykle Unions officielle medier. Dette blandt andet ved landevejs-VM i 2011 og bane-VM 2010, hvor han var blandt de officielle fotografer. Som ung var Erling selv A-rytter, og kørte mod blandt andre Ole Ritter, Jørgen Emil Hansen og mange andre store navne.

I det daglige var Erling J tilknyttet Roskilde Avis og Roskilde Mediecenter helt frem til de sidste år, og var en institution i Roskilde, hvor han mødte respekt overalt.

Cykelsporten har meget at takket Erling J for. Erling J døde onsdag den 19. april efter længere tids sygdom. Erling blev 71 år. Hvil i fred.

Bisættelse finder sted torsdag 27. april kl. 14,00 fra Roskilde Domkirke.