BaneHistorieTopartikler

Flere sejre til Par nr. 7

Den 31. januar til 5. februar 2019 afvikles det 16. 6-dagesløb i Ballerup Super Arena. Den 1. oktober indledes billetsalget til Bilka 6-dagesløbet 2019. I den forbindelse ser vi frem til denne dato tilbage på de 15 kørte 6-dagesløb i Ballerup. Vi er nu nået til år 2015, 2016, 2017 og 2018 og dermed sidste kapitel.

Læs også:
– I 2002 kom 6-dagesløb til Ballerup
– Taget der kollapsede kostede to års pause
– Basso, Alex Rasmussen og Buster
– Mørkøv/Rasmussen og Stein Bagger
– Sejre til Par nr. 7 og afsked med Henrik Elmgreen
Sandstød tog over. Lasse Norman blev den nye stjerne. Tysk triumf efter dramatik

Par nr. 7 bestod igen i 2015, altså for andet år i træk, af Michael Mørkøv og Alex Rasmussen. Og for andet år i træk lykkedes det at vinde. Med sejren blev Mørkøv historisk via sin femte sejr i løbet. Dermed bragte Mørkøv sig foran Kay Werner, Jimmi Madsen og Jens Veggerby på ranglisten over hvem, der har vundet flest gange i det københavnske 6-dagesløb. Michael Mørkøv kunne desuden glæde sig over at stå på podiet med lillebror Jesper på podiet. Jesper Mørkøv imponerede i løbet, hvor han var sat sammen med den rutinerede tysker Christian Grasmann. Marc Hester var sat sammen med den stærke belgier Jasper De Buyst, men de to måtte nøjes med en fjerdeplads, da det rent tyske par Leif Lampater/Marcel Kalz tog den sidste podieplads.

Michael Mørkøv var i 2016 skiftet til det russiske Katusha team. Her var han udset som superhjælper for den norske sprinter Alexander Kristoff. Derfor var der ikke plads til 6-dagesløb i hans kalender. Dette banede vejen for lillebror Jesper Mørkøv i Par nr. 7. Men faktisk havde sportschef Jimmi Madsen først udset sig tyske Marcel Kalz som makker til Alex Rasmussen. Men imponerende kørsel af Jesper Mørkøv i vintersæsonen fik Madsen til at ændre mening og lave et nyt rent dansk Par nr. 7. Og Jesper Mørkøv fortsatte sin imponerende kørsel i Ballerup. Lillebror Mørkøv og Alex Rasmussen sejrede foran de ellers så stærke belgier, Kenny De Ketele/Moreno De Ketele. Feltet blev i øvrigt ramt af sygdom. Kun 11 par blev noteret for en placering. Marc Hester mistede først Jasper De Buyst og siden Otto Vergaerde, og måtte trække sig fra løbet inden finalejagten.

IMG_0066
I 2017 kørte Alex Rasmussen karrierens sidste 6-dagesløb i Ballerup. Den firedobbelte verdensmester havde tydeligt mistet motivationen, og selvom han var sat sammen med stærke Casper Pedersen, fik de to ikke markeret sig for alvor i løbet. Lasse Norman var vendt tilbage i Par nr. 7, og han og Michael Mørkøv viste stor styrke, og var ovenpå hele vejen. For andet år i træk blev Kenny De Ketele/Moreno De Pauw nr. to. Marc Hester og Jesper Mørkøv havde forsøgt en satsning ved at køre sammen hele vinteren, men det blev aldrig den helt store succes, og det rent danske par måtte nøjes med en femteplads i Ballerup. Til gengæld imponerede de unge Par nr. 1, Casper Folsach og Frederik Rodenberg med at sætte rekorder i både omgang på tid og 500 meter, og generelt køre rigtigt offensiv.

DSC_1389

Det 56. københavnske 6-dagesløb blev afviklet den 1. til 6. februar 2018. Igen havde sportschef Jimmi Madsen udfordringer med at få sammensat det optimale Par nr. 7. Lasse Norman kunne ikke få fri fra sit landevejsteam, så løsningen blev at sætte belgiske Kenny De Ketele sammen med Michael Mørkøv, mens De Keteles normale makker Moreno De Pauw blev parret med hollandske Yoeri Havik. Marc Hester blev igen sat sammen med rutinerede Leif Lampater. Og de tre par udgjorde i den række følge årets podie. Sejren var den syvende i Ballerup til Michael Mørkøv, der dermed kun er en sejr fra Danny Clarks rekord i antal sejre i det københavnske 6-dagesløb.

Vi kan kun glæde os til 2019-udgaven af Bilka 6-dagesløbet.

27540174_1428240997286399_5348787355626703128_n