Michael Mørkøv: Jeg vidste, jeg kunne gøre det

Efter stor hjælp fra holdkammerat Kasper Asgreen lykkedes det søndag for Michael Mørkøv at vinde sit andet danske landevejsmesterskab, og dermed blev den 88. rytter til at sejre som rytter på det nuværende Quick Step-Floors team.

“Jeg havde en god følelse hele dagen. Faktisk har jeg haft det godt hele ugen op til mesterskabet, så jeg vidste jeg kunne gøre det. Men det er aldrig let at vinde det nationale mesterskab. Du kan ikke regne med blot at have gode ben, alt skal falde på plads”, lød det efter sejren fra Michael Mørkøv. “Jeg brugte min erfaring i finalen til at finde den rette position, og da Niklas Larsen åbnede spurten i det sidste sving, kunne jeg tage han hjul og køre forbi ham inden målstregen”.

Mørkøv huskede at takke sin holdkammerat Kasper Asgreen. “Han var virkelig vigtig, specielt på de sidste kilometer. Vi arbejdede godt sammen og blev sammen hele dagen. Han ofrede sine egne chancer for mig i finalen ved at holde høj fart og lukke alle hullerne, så stor tak til Kasper for han fantastiske indsats”, forklarede Mørkøv efter triumfen, der blev hentet efter 217 km i Guldborgsund kommune.

Michael Mørkøv vandt sit første DM i 2013 i Vordingborg. Se tidligere vindere af medaljer ved landevejs DM på dette link.

Resultat, top-10
1 Michael Mørkøv (Quick-Step)
2 Niklas Larsen (Team Virtu Cycling)
3 Michael Carbel (Fortuneo-Samsic)
4 Nicolai Brøchner (Holowesko-Citadel)
5 Andreas Stokbro (Riwal CeramicSpeed)
6 Mads Pedersen (Trek Segafredo)
7 Lasse Norman Hansen (Agua Blue Sport)
8 Rasmus Lund (Team AURA Energi – CK Aarhus)
9 Christoffer Lisson (BHS – Almeborg Bornholm)
10 Jannik Hyldtoft Hansen (BHS – Almeborg Bornholm)

Michael-Morkov-National-Championships-Victory