Bane

Mark Cavendish vil vinde OL guld i parløb

Når der i 2020 afholdes olympiske lege i Tokyo vil parløb være tilbage på OL-programmet. Dette har fået en række profiler til at melde ud at de går efter at vinde den prestigefyldte titel. Tidligere har danske Michael Mørkøv luftet ambitioner om at deltage, og fik umiddelbart 6-dagesmakkeren Lasse Norman med på ideen.

Senest har en af verdenshistoriens bedste sprintere, Mark Cavendish, udtrykt ambitioner omkring OL i parløb. Til avisen Times udtaler Cavendish, at parløbet i Tokyo 2020 er et mål for ham.

Cavendish er tidligere blevet verdensmester i parløb i 2008 og 2016 med Bradley Wiggins. De to deltog også ved parløb ved OL 2008 i Beijing, hvor det dog ikke blev til medalje. Ved OL 2016 i Rio vandt Cavendish sølv i omnium.

Cavendish er for tiden ved at komme sig efter det voldsomme styrt i Tour de France, men forventes blandt andet klar til årets 6-dagesløb i London til oktober.

I øvrigt er parløb for damer for første gang nogensinde på OL programmet i Tokyo, hvilket er en oplagt medaljemulighed for Danmark!