Bane

Unge løver vandt Gert Frank Memorial

To af de største talenter i danske banecykling, Theodor Storm og Conrad Haugsted vandt torsdag tredje udgave af Gert Frank Memorial, kørt i Ballerup Super Arena.

Løbet blev kørt over 30 km. Det unge par scorede point i alle de otte indlagte spurter, og vandt blandt andet de tre første spurter, og blev nr. to i den sidste. Ialt blev det til 28 point. Nrt. to blev Anon Louw Larsen og Mathias E. Larsen med 19 point og nr. tre Rasmus Bøgh Wallin og Andreas Stokbro med 16 point.

Den første udgave af Gert Frank Memorial blev afviklet den 24. oktober 2019. Her sejrede Lasse Norman og Julie Leth i parløbet over 35 minutter. Den 26. november 2020 vandt Matias Malmberg og William Blume andet udgave af Gert Frank Memorial.

Gert Frank var i 1980’erne indbegrebet af 6-dagesløb i Danmark og en kæmpe stjerne på himlen med danske sportsstjerner. Stemningen i Forum var altid på kogepunktet, når Gert Frank leverede underholdning og flot cykelløb ved de københavnske 6-dagesløb. Dette i en tid, hvor de danske aviser og dansk TV dækkede 6-dagesløb massivt. Alle raske drenge og piger i 1980’erne vidste, hvem Gert Frank var.

Gert Frank blev med 20 6-dagesejre Danmarks næstmest vindende, efter Palle Lykke, 6-dagesrytter, blev desuden tre gange europamester i parløb, var med til at vinde OL bronze i holdløb i 1976 og blev via 6-dagesløbene i Forum og i Herning verdenskendt i Danmark i 1970’erne og 1980’erne.

Gert Frank døde den 19. januar 2019 blot 62 år. Bogen Gert Frank – Helten fra Forum udkom i december 2019.

Foto: Jesper Skovbølle.