Magnus Cort vandt 16. etape af Vuelta a Espana

Danske Magnus Cort fra EF Pro teamet vandt fredagens 16. etape af Vuelta a Espana. Den 17. danske etapesejr i det spanske etapeløb, og den i øvrigt tredje til Cort, der dermed tangerer Jesper Skibby som mest vindende dansker i Vuelta’en.

Etapen blev kørt fra Salamanca til  Ciudad Rodrigo over 162 km. Cort vandt spurten i en større frontgruppe ved at skyde frem på de sidste 100 meter.

“Jeg timede spurten ret god. Jeg kom i god position fra det sidste spring ikke så langt fra fronten. Så ventede jeg på en åbning, og den fandt jeg med omkring 200 meter til mål, måske lidt mindre, og derfra gav jeg alt jeg havde”, forklarede Magnus Cort efterfølgende. “Jeg tænkte aldrig at jeg kunne vinde i dag. Ved starten havde jeg ikke engang tænkt tanken. Men pludselig kunne jeg se min chance for at komme over den første stigning, og jeg vidste at der ikke var så mange tilbage, der var hurtigere end mig”.

Danskeren vandt etapen foran løbets førende rytter, Primož Roglič. Australske Dion Smith fra Mitchelton-Scott blev nr. tre. Det blev også dansk på ottendepladsen ved Michael Valgren.

Roglič fører nu 45 sekunder foran Richard Carapaz. Lørdag venter en hård bjergetape med mål på Alto de la Covatilla.