Dansk Landevej

Laksebakken kan afgøre årets VM. Ny trøje uddeles ved VM

Rundstrækningen til landevejsløbene ved årets landevejs-VM i norske Bergen ser umiddelbart forholdsvis flad ud. Men et enkelt sted er der dog mulighed for at gøre et forskel.

Salmon Hill (laksebakken) er 1,5 km lang, og stiger med gennemsnitlig 6.4 procent. Et sted hvor der kan gøres en forskel. Den store udfordringer er dog, at der fra toppen af bakken er hele 10 km til målstregen, heriblandt 5 km nedkørsel mod centrum af Bergen.

Desuden findes på VM-ruten flere tekniske passager samt områder med brosten. 2,5 km fra målsområder er der end mindre bakke, hvor arrangørerne har placeret den første fanzone. Siden følger en 800 meter lang stigning over 5 %

Men generelt er der tale om en forholdsvis flad rundstrækning. Specielt de sidste 2,5 km er flade og med svage sving og ingen rundkørsler. Selve spurten er på 300 meter.

VM rundstrækningen er i alt på 19,1 km. De professionelle herrer skal køre 12 omgange plus 40 km inden rundstrækningen, altså i alt 267,5 km.

Som en nyhed ved dette VM uddeles også en en laksetrøje til de den mest angrebsivrige rytter i de enkelte klasser.

Fredag den 22. september køres for junior kvinder og U23 mænd. Lørdag den 23.september for junior mænd og kvinder elite og den 24. september for herre elite.

Læs også Norsk VM-enkeltstart bliver historisk.