BogomtaleTopartikler

Kom bag facaden med Den hemmelige cykelrytter

Den 31. juli udkommer bogen Den hemmelige cykelrytter på dansk fra forlaget Memoris. En bog skrevet af en professionel cykelrytter, som har holdt sin identitet hemmelig, og dermed ikke skal stå til regnskab for sine holdninger overfor kollegaer og andre fra cykelverden. CyclingWorld.dk har læst Den hemmelige cykelrytter.

Og Den hemmelige cykelrytter er en unik bog. En fantastisk ide og en mulighed for at få et super godt indblik i en professionel cykelrytters liv. Den pågældende rytter har været med i det internationale felt i mange år, og har meninger om den udvikling cykelsporten har taget de seneste 10-15 år. Der er i bogen spændende vinkler på blandt andet træning med watt-tal, på brug af Strava, på Team Skys store dominans de seneste mange år, om den internationale cykelunions agering , om lønningerne i det professionelle felt og det at flytte i skattely, om opbygningen af landevejssæsonen og den længde sæsonen har fået samt naturligvis dopingproblematikken og motorer i cyklerne. Meninger der kan give et rigtigt godt perspektiv for mange sofacykelryttere.

Og det er da også spændende at læse kapitlerne om Giro d’Italia og Tour de France i 2018. To løb som den hemmelige rytter deltog i, og hvor læseren får et super indblik i hverdagen under et stort etapeløb. Det er spændende at læse om, hvordan strukturen på et WorldTour team hænger sammen, om hvordan agenter arbejder i cykelsporten og om mediernes rolle. Der er gode betragtninger om udstyr og det at have udstyrssponsorer, om det at være bange for at styrte plus betragtninger om det privatliv man kan have sideløbende med livet som professionel cykelrytter

Men faktisk savner som som cykelkyndig læser lidt mere kant, at komme lidt mere tæt på og høre lidt flere kontroversielle historier. Som læser sidder man tilbage med et indtryk af at den hemmelige cykelrytter virkelig elsker cykelsporten. Det er jo i sig selv fantastisk. Men der må da være områder i cykelsporten, som den hemmelige cykelrytter ikke kan lide, kontroversielle episoder der skulle være med i bogen og nogle interessante historier der ikke tidligere har været offentliggjort. For det mangler der i bogen.

Den hemmelige cykelrytter er virkelig interessant, men man bliver sjældent overrasket, og man sidder tilbage med spørgsmålet om man virkelig kom med helt ind i det land, der normalt er lukket for cykelfans, som bogen ellers lover.

Bogen kan dog anbefales som hyggelig og interesant efter-Tour de France læsning.

Bestil bogen via Bike N’Run på dette link.