6-dagesløbBallerup Super ArenaBaneTopartikler

Sportschefen: Danskerne gjorde det fantastisk i Bilka 6-dagesløbet

Tirsdag sluttede et succesfyldt Bilka 6-dagesløbet 2019. Et løb der var det 57. københavnske 6-dagesløb. Det blev ikke til dansk sejr, men to helt unge danskere, Oliver Wulff Frederiksen og Matias Malmberg, kørte sig på podiet, hvilket tydeligt imponerede sportschef Jimmi Madsen.

“Det har generelt været et super godt 6-dagesløb på alle parametre. Alle de danske deltagere har kørt fantastisk på hvert deres niveau. Rigtig mange var skeptiske over, at vi satte Oliver i par nr. 7. Men denne skeptisk blev da virkeligt gjort til skamme. Oliver imponerede vist alle”, vurderede Jimmi Madsen dagen efter Bilka 6-dagesløbet 2019 sluttede.

“Oliver og Matias Malmberg er fremtidens danske stjerner sammen med Andreas Kron og Andreas Stokbro. Det kunne være super fedt at se de fire danskere køre i 6-dagesserien de næste mange år.”

Eneste malurt i bærret for det danske ryttere var at Marc Hester ikke fik mulighed for at køre finalen, da hans makker, Theo Reinhardt, blev syg. “Theo kom til mig få minutter inden aftenens første jagt, sagde han var svimmel, og ville være til fare for de øvrige ryttere, hvis han stillede til start. Vi havde allerede lavet et nyt par nr. 1 inden jagten, og havde ikke mulighed for at give Marc en ny makker. Super ærgerligt for løbet og for Marc der endnu engang måtte lide under sygdom hos sin makker”, forklarer sportschefen. I 2016 måtte Hester ligeledes udgå, da Jasper De Buyst blev ramt af sygdom.

“Michael Mørkøvs indsats er vildt imponerende. At komme direkte fra Australien stort set uden banetræning og køre på det niveau han har vist over de seks dage er unikt. Jesper Mørkøv viste, han er tilbage på det niveau han havde i 2016, hvor han vandt løbet. Dejligt at se. Sebastian Lander viste ligeledes, specielt i handicapjagten, at han godt kan begå sig. Dejligt at se”, afslutter Jimmi Madsen sin evaluering af de danske ryttere i årets 6-dagesløb.

Også norske Anders Oddli har Jimmi Madsen roser til. “Anders kørte rigtigt flot ud fra de forudsætninger han havde inden løbet. Han var debutant på 6-dagesscenen, og har desuden haft en lang periode med sygdom. Så virkeligt imponerende den måde han gik til opgaven. Jeg håber, vi kommer til at se ham i Bilka 6-dagesløbet igen de kommende år”.

Der arbejdes på at lave et 6-dagesløb på den kommende bane i Sola ved Stavanger i 2020. Bilka 6-dagesløbet 2020 skal afvikles den 30. januar til 4. februar.