Bogomtale

Mit livs løb er en flot og interessant bog

Den 8. oktober er bogen Mit livs løb udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof.

CyclingWorld.dk har læst Min livs løb, og er meget begejstret.

Først og fremmest er det tale om en fysisk flot bog. Lækkert layout og flot kvalitet i både papir og omslag. Førstehåndsindtrykket er vigtigt, og det er godt ved Mit livs løb.

Af Kenneth Møller Kristensen

Ovenstående har læst rigtig mange cykelbøger, og også selv skrevet et par stykker. Nogle er gode. Mange er ligegyldige, men det er Mit livs løb langt fra. I denne bog er det rytterne selv, der fortæller deres historie. Det gør det interessant, og det sikrer at der kommer rigtig mange deltaljer og baggrundsviden med. Guf for dem der elsker cykelsportens historie.

I Mit livs løb fortæller 20 af dansk cykelsports største navne om de største øjeblikke i deres karriere. En god ide der bliver vel udført.

Specielt kan fremhæves Jørgen V. Pedersen fantastiske beretning om, da han erobrede den gule førertrøje i Tour de France 1985. Sjovt at læse at han fik beskeden om, at han var i førertrøjen af Politikens journalist Mogens Jacobsen, og at hans hold bare efterlod ham i målområdet. 

Men også Johnny Weltz’ fortælling om hans opvækst på Nørrebro og sejr på Puy de Dome i Tour de France samt Jørgen Marcussens fortælling om hans enkeltstartssejr i Giro d’Italia kan give kuldegysninger til ægte cykelfans. Og så er der Brian Holms beretning om hans junior DM-sejr, der ændrede hans liv samt sjældent fortalte historier fra Frank Høj, om da han lagde sig ud med Johan Museeuw, og fra Jens Veggerby, om da han blev verdensmester i Motorpace. Her er virkeligt noget at hente selv for de store cykelhistorie kendere.

Generelt virker konceptet med at lade rytterne fortælle deres historie selv rigtigt godt. Det giver et godt nærvær og sætter scenen på en appetitlig måde.

Man kan savne fortællinger fra Kim Andersen og Bjarne Riis og et par stykker andre. Men til gengæld komme vi helt op til nutiden med fortællinger fra Mads Würtz Schmidt, Michael Valgren, Jaob Fuglsang og Magnus Cort. Fedt at få tanker fra de aktuelle stjerner med.

Mit livs løb kan virkeligt anbefales herfra. Et par småfejl undervejs fjerner ikke det fantastisk helhedsbillede.