Produktnyheder

Hvordan har corona påvirket jobmarkedet?

I starten af 2020 ændrede hverdagen sig for utrolig mange mennesker verden over. Der var desværre rigtig mange, der mistede deres job grundet den store usikkerhed, der blev forbundet med pandemien.

Det var især i brancherne, der på en eller anden måde arbejder med turisme og var afhængige af, at folk besøgte deres land og brugte penge. De lande og brancher fandtes der desværre mange af, og der var der mange, der pludselig stod helt uden jobs og indtægt.

Alle de mennesker uden jobs skulle lige pludselig til at finde en ny måde at tjene penge på i en tid, hvor der ikke var mange, der ansatte nye mennesker. Det har gjort, at mange familier har siddet hårdt i det.

Nu er det efterhånden 3 år siden, at pandemien ramte hele verden, og det er derfor fornuftigt at tænke over: hvordan har corona påvirket jobmarkedet?

Stor usikkerhed på jobmarkedet

Her 3 år efter at pandemien er brudt ud, er der sket utrolig meget på jobmarkedet. I starten var der stor usikkerhed blandt mange i job, om de kunne beholde deres jobs eller ej. Dengang indførte den danske stat, at virksomheder kunne få en form for coronahjælp, der gav virksomhederne tilskud til at de kunne betale deres medarbejdere. 

Det blev lavet for at virksomhederne netop ikke bare fyrede deres medarbejdere, men arbejdede på at holde dem ansat. Det gjorde, at mange beholdte deres jobs, men der var stadig en del, der mistede deres jobs. Eksempelvis var der rigtig mange, der blev fyret i Københavns Lufthavn, da der selvsagt ville være meget færre rejsende i den kommende tid.

Efterhånden som tiden er gået, så er der kommet en smule mere stabilitet, men der vil altid være nogen, der stadig er ramt. Det er særligt hårdt for dem, der har været oppe i årene, da de blev fyret. Der kan det være svært at komme ud og finde et nyt job efterfølgende, hvis man ikke har mange år tilbage på arbejdsmarkedet, inden pensionsalderen kalder.

Social sikring i Danmark

Hvis du stadig kæmper med at få et job efter mange års usikkerhed på jobmarkedet, så er der heldigvis hjælp at hente. Det kan være, at du har haft mindre jobs i løbet af pandemien, men det kan også være, at du har været så uheldig, at du slet ikke har haft noget job.

Heldigvis er det sådan i Danmark, at vi kan få en eller anden form for social ydelse, hvis vi står uden arbejde, og vi opfylder specifikke krav. Det kan gøre det en smule nemmere at komme igennem en krise, hvis man trods alt får en smule indtjening. Ofte er det desværre ikke nok til at dække ens almindelige forbrug, som man havde før corona.

Et godt CV kan være en stor hjælp

Der kan i nogle brancher være stor kamp om de forskellige jobs, og det kan derfor være utrolig svært at få et job – eller bare blive kaldt til samtale. Første step imod at få et job er altså at lave et godt CV. Du kan med fordel bruge en CV skabelon.

Når du skal søge et job, som du har set, skal du først og fremmest lave et rigtig godt CV. Det er det første en potentiel arbejdsgiver kommer til at læse, og de fleste læser faktisk kun CV’et og ikke en ansøgning.


Et godt CV skal sælge dig på den bedst mulige måde. Du skal gøre det tydeligt, hvad du har af værdier, og hvad du har med dig af erhvervserfaring. Hvis du desuden har noget særligt, du har taget af kursus eller lignende, så er det også en god ide at skrive det på.

Du skal både skrive helt basale oplysninger om dig selv såsom navn, telefonnummer og e mail. Du skal så også skrive eventuelle uddannelser, tidligere jobs og andre relevante kompetencer, som du har tillært dig.

Et godt tip er at læse jobopslaget inden at du laver CV’et. Lav CV’et skræddersyet til hver job, da det giver en mere målrettet ansøgning.