Dansk Landevej

Gode seertal fra PostNord Danmark Rundt på DR1

Den 28. udgave af PostNord Danmark Rundt blev i den forgangne uge for første gang i løbets historie dækket fra start til slut på DR1. I alt blev det til mere end 25 timers livedækning og opfølgning i aftenprogrammet Sommersport på DR1. Søndagens 5. etape var det mest sete program på dansk tv i uge 31, målt i antal seertimer.

Livedækningen fra løbets fem etaper fandt alle vej til top-10 over de mest sete TV-programmer, målt i antal seertimer. Det viser Kantar Gallups Seer-undersøgelse, som udkommer hver mandag.

“Tre af de fire mest sete, og fem af de 10 mest sete TV-programmer, målt i antal seertimer, havde cykelløbet PostNord Danmark Rundt som hovedaktør. Det er vi stolte over, og det er samtidigt en stor påmindelse om, hvor meget potentiale det her cykelløb har. For det er meget mere end et cykelløb, som vi skaber sammen med vores samarbejdspartnere og sponsorer”, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Danmarks Cykle Union, der arrangerer PostNord Danmark Rundt, har nu ambitioner om at få dækket hele løbet fra luften: “Siden 2015 har vi taget et skridt ad gangen i vores dækning til, at vi i år fik hele løbet dækket live på DR1, herunder med en helikopter i luften de sidste to timer. Det næste skridt for os som arrangører er at få helikopteren i luften fra start til mål på alle etaper”, lyder det fra Jesper Worre.

Hvis du vil vide mere om historien bag PostNord Danmark Rundt kan du købe bogen Historien om Post Danmark Rundt – De 25 første udgaver for blot kt. 75,- via Bike N’Run på dette link.