BaneTopartikler

Stor tilfredshed hos det europæiske forbund med bane-EM

Tirsdag sluttede bane-EM 2018 afviklet i Sir Chris Hoy Velodrome i skotske Glasgow. Mesterskaberne bliver af det europæiske cykelforbund betegnet som en succes. “Denne udgave har været et af de bedste bane EM nogensinde. I fem dage har vi set cykelløb på meget højt niveau, og desuden har vi haft et stort publikum til at opleve det smukke ved banecykling takke være fuld livedækning af eventet. Seertallene viser et flot resultat, hvilket beviser vi er på rette kurs. Jeg vil gerne på vegne af mig selv og det europæiske forbund takke EM-organisationen og byen Glasgow”, forklarer Rocco Cattaneo, der er præsident for det europæiske forbund.

EM blev tirsdag afsluttet med at tyske Stefan Bötticher vandt keirin. Tidligere på dagen vandt danskerne Amalie Dideriksen/Julie Leth parløb.

Blandt andre højdepunkter ved stævnet kan nævnes at hollandske Kirsten Wild vandt to titler i henholdsvis scratch og omnium, at polske Wojciech Pszczolarski vandt sin tredje titel i pointløb, at belgierne Kenny De Ketele/Robbe Ghys vandt herrernes parløb, at blot 19-årige britiske Ethan Hayter vandt herrerne omnium ved at slå den olympiske mester Elia Viviani og danske Casper Folsach, at hollandske Jeffrey Hoogland vandt herrerne sprint efter en imponerende finale samt at Italien nogen overraskende vandt herrernes holdforfølgelse.