6-dagesløbBane

Fyldt Kuipke sandsynligvis ikke muligt

Den 17. til 22. november skal udgave nr. 80 af verdens mest stemningsfyldte 6-dagesløb afvikles. Dette i den klassiske Kuipe velodrome i centrum af Gent. Traditionelt er der udsolgt på tilskuerepladserne og totalt fyldt på inderkredsen, når der køres Gents 6-dagesløb. Men i år kan det blive anderledes.

“Det er stadig for tidligt at sige noget om det. Vi er stadig i undersøgelsesfasen. Men det er klart at 6-dagesløbet som planlagt, ikke er muligt i dag. Vi må se, hvad der er muligt. Mange billetter er allerede solgt, men vi må finde den bedste løsning”, udtaler Rob Discart fra arrangørerne Golazo. 

En række danskere har vundet i Gents 6-dagesløb. I 1981 vandt Gert Frank med Patrick Sercu, løbets 41. udgave. Igen i 1984 vandt Gert Frank, denne gang en ren dansk sejr hentet sammen med Hans-Henrik Ørsted. I 1992 vandt Jens Veggerby sammen med Etienne De Wilde. I 1999 sejrede Jimmi Madsen sammen med australske Scott McGrory. Veggerby/Madsen er sammen noteret for andenpladser i 1995 og 1997, mens Madsen og Tayeb Braikia blev nr. tre i 1998. Den seneste rene danske sejr blev hentet i 1999 af Alex Rasmussen/Michael Mørkøv. Mørkøv har desuden også vundet i 2015 sammen med Iljo Keisse. Her var danskeren den eneste ikke-belgier på podiet.

Vil du vide mere om 6-dagesløbet i Gent kan du med fordel købe bøgerne 6-dagesløb og Gert Frank-Helten fra Forum.