BaneBane VMHistorieTopartikler

Bane-VM viden: Ingen danske medaljer, Scherens tangerede Ellegaard

Til oktober er der bane-VM i Ballerup Super Arena for tredje gang. Ni gange blev bane-VM afviklet på Ordrupbanen. På CyclingWorld.dk bringer vi frem til oktober løbende historier og anekdoter om bane-VM.

Det blev ikke til nogen danske medalje ved VM på Ordrupbanen 1937. Faktisk blev der også kun afviklet tre discipliner, sprint for professionelle og amatører samt motorpace.

Til gengæld fik Danmark omtale alligevel. For der var mødt 85 journalister og 5 fotografer op til landevejs- og bane-VM 1937, og de skrev flittigt om Danmark og VM 

De kunne blandt andet berette at belgiske Joseph Scherens tangerede Thorvald Ellegaard rekord ved at vinde sin sjette VM-titel i sprint.

Scherens blev født i 1909 og døde i 1986. Han var et enormt sprintertalent og allerede i hans debutsæson dominerede han totalt. 15 gange blev han belgisk mester i sprint. Scherens vandt sin første VM-medalje, også i Ordrup, da hun opnåede bronze i på den danske bane i 1931 efter danske Willy Falck Hansen og superstjerne Lucien Michard. Den første VM-titel kom i 1932 i Rom, hvor han besejrede netop Michard finalen. De kommende år var belgieren i særklasse, Han vandt VM i professionel sprint fra 1932 og altså til 1937.
Karrieren syvende og sidste VM-titel vandt belgieren efter Anden Verdenskrig, i 1947 i Paris.

I øvrigt kan man i magasinet CykleJul fra 1937 læse, at der i forbindelse med VM-stævnet blev oprettet ekstra telefonliner fra Danmark til Paris og Bruxelles, og der desuden blev lånt en linie fra Sverige til Tyskland. Alligevel var det ekstremt svært for de udenlandske journalister at komme igennem og få deres budskab til deres hjemland. Det lykkedes dog at gennemføre et succesfuldt VM i Danmark i 1937.

Husk at købe dine sportsbøger via SportsBog.dk og få dine kulturnyheder via JuicyNet.dk.