Internationalt landevej

Fyen Rundt rykker til centrum af Odense

Onsdag er fremtidsplaner for verdens tredjeældste cykelløb, Fyen Rundt, blevet offentliggjort. Løbet skal lørdag den 10. juni 2017 afvikles for 107. gang, og fra 2017 kommer afslutningen på løbet til at foregå i helt nye rammer.

Cykling Odense, der i mange år har stået for afviklingen af Fyen Rundt, er gået sammen med Sport Event Fyn – en del af Udvikling Fyn – og Pro Cycling DK, der står bag cykelholdet Riwal Platform Cycling Team, om at løfte det årligt tilbagevendende arrangement op på et helt nyt og eventmæssigt mere tidssvarende niveau end hidtil.

For såvel motionsdelen som det internationale UCI løb, vil de afsluttende kilometer blive flyttet fra det hidtidige opløb ved idrætshallen i Højstrup til en rundstrækning i Odenses bymidte, hvor en lang række forskellige arrangementer vil ramme løbet ind og sørge for, at stemningen får karakter af folkefest.

”Cykelsporten er en af vores fynske styrkepositioner, blandt andet fordi vores ø kan noget helt særligt, når det kommer til cykling. Også når det gælder tiltrækningen af turister. Fyen Rundt er et af vores stolte flagskibe, der formår at bringe deltagere og oplevelser rundt på hele øen, og det vil vi gerne være med til at løfte. Det synes vi sker med det nye partnerskab, som sikrer, at Fyen Rundt i fremtiden afvikles efter den model, som skaber størst værdi for Fyn,” siger Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense og næstformand i Sport Event Fyn.

Hos Pro Cycling DK glæder Henrik Pabst, salgs- og marketingsansvarlig, sig over den nye rolle som medarrangør af den store begivenhed.

”Som cykelløb er Fyen Rundt i en klasse helt for sig selv. Ruterne ude på øen fås ikke smukkere i Danmark og det varierede landskab byder på afvekslende udfordringer for alle deltagere. Lige fra de, der gerne vil teste formen for alvor til de, der kører for motionen og oplevelsens skyld. Ved at lægge afslutningen ind i bymidten får Fyen Rundt en hel ny og anderledes identitet, som alle fynboer kan få uendeligt megen glæde af.”

Årets mandlige fynske idrætsleder 2015, formand for Cykling Odense, Claus Rasmussen, hilser også det nye samarbejde velkommen.

”Med en historie, der rækker helt tilbage til 1894, er Fyen Rundt hvad man med rette kan kalde en markant institution i fynsk idræt. Det betyder dog ikke, at man skal undlade at udvikle på produktet. Og hos Cykling Odense er vi glade for at have fået nogle stærke partnere, der vil være med i den proces. I 2015 kørte vi for første gang i løbets historie om lørdagen. Det har været en stor succes, og jeg er sikker på, at de nye tiltag vil gøre løbet endnu mere attraktivt – både for deltagere og for tilskuerne.”