Internationalt landevej

Spændende Parløbs DM venter torsdag

DM i 50 km parløb er blandt de mest prestigefyldte mesterskabstitler i Danmark, og er meget vigtig at have på sin palmares. Torsdag skal det afgøres hvem, der bliver danske mestre i Parløb 2016.

Parløbs DM tegner til at blive en meget åben affære med rigtig mange medaljekandidater. Favoritværdigheden må dog ligge hos landsholdsrytterne Casper Folsach og Frederik Rodenberg Madsen. De to vandt i flot stil generalprøven sidste torsdag. Her var Marc Hester dog plaget af lidt sygdom, og han og Jesper Mørkøv vil uden tvivl fremstå mere skarp til DM-løbet. De to har 6-dagesløb fra både London og Gent i benene, hvilket må være en fordel på den lange distance. Den helt store ukendte faktor i DM løbet bliver parret Casper Pedersen/Niklas Larsen. Casper Pedersen har allerede bevidst, at han har et super højt niveau, og specielt hans hurtighed, skal nok skaffe parret mange point. Niklas Larsen er som bekendt europamester i pointløb, men debuterer faktisk i parløb ved DM.

Desuden bliver det spændende om de helt unge Julius Johansen/Kristian Kaimer kan snyde favoritterne. De to blev nr. tre ved generalprøven sidste torsdag, hvor de var det eneste par, der erobrede en omgang og dermed de 20 point, som en sådan giver ifølge de nye regler fra den internationale cykelunion.

Blandt andre medaljeaspiranter kan nævnes de rutinerede Simon Bigum/Jacob Mørkøv, måske Magnus Bak Klaris/Rasmus Bøg Wallin, hvor specielt sidstnævnte har vist stor styrke, men også de unge Christian Nykvist/Andreas Stokbro, der sidste år vandt bronze.

Ud over DM i parløb køres der torsdag U19 DM i 1000 meter på tid. 22 ryttere er med i feltet. Desuden afvikles, som altid ved DBCs stævner, en række øvrige løb, så der er masser af underholdning til publikum torsdag aften i Ballerup Super Arena.

Se startliste og alt andet information via www.dbc-cykelbanen.dk.