6-dagesløbTopartikler

Fra Gert Frank bog: Kr. 60.000 for at blive væk

Nedenstående lille bid har Cyclingworld.dk lånt fra bogen Gert Frank – Helten fra Forum. Bogen udkommer den 9. december og han bestilles på dette link.

Det lille afsnit er fra kapitlet omhandlede sæson 1983/1984, og følger efter at Gert Frank netop har vundet 6-dagesløbet i Paris.


Kr. 60.000 for at blive væk
Efterfølgende var det meningen, at Gert skulle køre 6-dagesløb i Milano. Men Mosers nederlag til Gert i Paris havde skabt en hadsk stemning mod danskeren i Italien, og arrangørerne turde ikke have danskeren med i løbet. De var ganske enkelt bange for reaktionerne fra de italienske cykelfans. Det skal i den forbindelse bemærkes, at Moser netop havde sat ny timeverdensrekord, og at det var et stort prestigetab at blive slået af en dansk og fransk rytter. Gert havde dog allerede skrevet kontrakt med det italienske 6-dagesløb, og B.T. kunne berette, at Gert fik sin gage på kr. 60.000 udbetalt for at blive væk.

Dermed kunne Gert se tilbage på endnu en succesfuld 6-dagessæson, hvor han endte på andenpladsen på den europæiske rangliste. Kun overgået af tyske Dietrich Thureau.