Bane World Cup

Er bane World Cup afdeling i fare?

Den 29. november til 1. december er der planlagt en bane World Cup afdeling i Hong Kong. Flere steder spekuleres der dog i at den politiske situation i Hong Kong kan bringe afviklingen af eventet i fare, og den internationale cykelunion har overfor arrangørerne udtrykt bekymring.

Mediet South China Morning Post skriver dog, at World Cup’en forventes afvikles på trods af at Tseung Kwan O velodrome ikke er lang fra områder, hvor der store uroligheder. “Vi har ingen planer om at ændre afviklingen”, udtaler Alex Wong Hi-ya, der er direktør i Hong Kongs cykelforbund til South China Morning Post, og fortæller at rytterne skal bo ved velodromen og kan komme til banen via en gåbro.

Urolighederne i Hong Kong skyldes frygten for at indbyggerne mister en række demokratisk rettigheder i forhold il Kina, som Hong Kong er en del af, men dog med selvstyre på en række områder. Kina overtog i 1997 Hong Kong fra Storbritannien, men landet har en semi-selvstændig status med  eget retssystem, egne grænser samt ytrings- og forsamlingsfrihed. Kina har truet med at fjerne flere rettigheder og i 2047 skal Hong Kong 100 procent indgå som en del af Kina.