BaneNyheder

Hollandsk sejr ved VM i pointløb

Hollandske Jan van Schip blev fredag verdensmester i pointløb i polske Pruszkow. Van Schop var suveræn med 123 point via at vinde tre omgang samt hele seks af de 16 indlagte spurter. Desuden blev det fire andenpladser i spurterne og en enkel tredjeplads. I alt fire ryttere erobrede hele tre omgange. Sølv til spanske Sebatian Mora, der endte på 76 point og bronze til irske Mark Downey, der som den lokale Wojcieh Pszczolarski, endte på 67 point. Downey endte dog bedst i den afsluttende spurt.

Den belgiske profil Kenny De Ketele endte som nr. 9 med 45 point.

I forfølgelsesløbet var italienske Filippo Ganna to gange meget tæt på verdensrekorden. I finalen besejrede Ganna tyske Domenic Weinstein. Det blev også italienske bronze ved Davide Plebani, der i bronzefinalen slog russiske Alexander Evtushenko. Verdensrekorden indehaves af amerikanske Ashon Lambie, der i Mexico sidste år kørte 4:07,251 min. I kvalifikationen kørte Ganna 4:017,456 og i finalen 4:07.992 min.

1000 meter på tid blev en triumf for franske Quentin Lafargue, der kørte 1:00,029 i finalen og vandt foran hollandske Theo Bos og franske Michael D’Almeida.

Ingen danskere deltog i de tre discipliner.