Dansk Landevej

Den danske cykelsæson starter i påsken

Med skærpet hensyntagen til gældende Covid-19 regler og forbud, glæder såvel arrangører som cykelryttere sig over, at der nu åbnes op for den danske cykelsæson. I påsken køres der således løb på Sjælland og i Jylland, hvor såvel sikkerhed som sundhed er i fokus. Løbene bliver nemlig uden tilskuere og med begrænset deltagerantal.
 
Mens de danske kvinde og herre ryttere på World Touren, høster det ene store resultat efter det andet, så har de hjemlige ryttere i den grad længtes efter at køre løb. Efter at forsamlingsloftet blev hævet til 50, har flere klubber og arrangører nu taget initiativ til at afholde cykelløb.
 
Det glæder direktør Martin Elleberg Petersen fra Danmarks Cykle Union. “Vi har kæmpet benhårdt i kulissen, for at få åbnet op for at vores klubber kan afholde løb, så rytterne kan komme ud og dyste med- og mod hinanden. Og nu ser vi de første løb til afvikling allerede her i påsken – det er bare så godt og især er jeg glad for at børn og unge ryttere også får muligheden. Det er vigtigt og jeg er klubberne meget taknemmelige for at de har modet og engagementet til at være arrangører, selvom det er en svært i øjeblikket”, siger Elleberg og fortsætter: “Vi har udarbejdet Covid-19 retningslinjer for løb og træning til vores klubber og udøvere. Det er et uundværligt værktøj som klubberne bruger til at gennemføre deres arrangementer. Her opdaterer vi løbende, så klubberne altid kan konsultere protokollen hvis de er i tvivl. For os er sikkerhed og sundhed topprioritet og det har vi helt styr på”, slutter Martin Elleberg Petersen.
 
Den danske landevejssæson skydes i gang torsdag den 1. april, hvor Sydkysten Cycling inviterer til Easter road race for herreeliten. Fredag den 2. april er det igen Sydkysten Cycling der arrangerer løb, denne gang for såvel herre som dame elite, det foregår på Flyvestation Værløse. Lørdag den 3. april gælder det så Bache Petit Prix i Århus, hvor CK Aarhus afholder løb for børne og unge. Søndag den 4. april arrangerer Herning Cykle Klub løb for herre og dameeliten og påskeløbene rundes af mandag den 5. april, hvor det igen er Aarhus CK, der arrangerer Bache Grand Prix for herre/dame elite og U19 klassen.
 
Alle løb holdes under de gældende forsamlingsregler og DCU’s Covid-19 protokol.