BaneHistorie

Basso, Alex Rasmussen og Buster

Den 31. januar til 5. februar 2019 afvikles det 16. 6-dagesløb i Ballerup Super Arena. Den 1. oktober indledes billetsalget til Bilka 6-dagesløbet 2019. I den forbindelse ser vi frem til denne dato tilbage på de 15 kørte 6-dagesløb i Ballerup.

2005-udgaven, det andet 6-dagesløb i Ballerup, blev en pæn succes med en fyldt hal på finaledagen på trods af at der var folketingsvalg på dagen! Populært var det, at Par nr. 7 bestående af Jakob Piil og Jimmi Madsen vandt efter en super spændende finale. Jimmi Madsen blev historisk som den eneste, der har vundet i både Forum og i Ballerup. Løbet, det 43. i København, blev desuden karrierens sidste for Michael Sandstød, der siden overtog en endnu større rolle i 6-dagesløbet. Sandstød kørte med tyske Andreas Beikirch. De to endte på sjettepladsen, og faktisk nåede Sandstød aldrig at vinde et 6-dagesløb. Til gengæld har den tempostærke rytter vundet en række flotte sejre som landevejsrytter.

DSC_0061

I 2006-udgaven blev der satset stort ved at hyre Tour de France helten Ivan Basso til at skyde løbet i gang og skrive autografer til publikum. Jakob Piil måtte melde fra med en skade, og Jimmi Madsen var sat sammen med italienske Giovanni Lombardi i Par nr. 7. Den italienske Team CSC-rytter havde dog sine problemer og i karrierens sidste 6-dagesløb måtte Madsen nøjes med en tredjeplads. Hollænderne Danny Stam/Robert Slippens sejrede, og Jimmi Madsen var ikke tilfreds med det løb, der markerede afslutningen på en virkelig imponerende 6-dageskarriere. Kun modvilligt lod Madsen sig hylde. I feltet i 2006 fandt man også et ungt dansk par bestående af Marc Hester og Michael Mørkøv. To ryttere der siden fik store roller på 6-dagesscenen.

DSC_0051

DSC_0107

Det 45. københavnske 6-dagesløb blev afviklet den 1. til 6. februar 2007. I Par nr. 7 befandt sig for første gang supertalentet Alex Rasmussen, der allerede i 2005 var blevet verdensmester i scratch, og dermed bevist sit høje niveau. I feltet var også Mads Bugge Andersen, som de fleste dansker kender for sin rolle som Buster Oregon Mortensen i Billie Augusts Busters Verden. Bugge var ekstrem populær blandt publikum, og viste også han han var en habil cykelrytter. Det var dog den nye udgave af Alpeekspressen Bruno Risi/Franco Marvulli, der kunne trække sig sejrrigt ud af løbet, mens Bugge og tyske Gerd Dörich blev nr. elleve.

Læs også:

– I 2002 kom 6-dagesløb til Ballerup

– Taget der kollapsede kostede to års pause