BaneHistorieTopartikler

Taget der kollapsede kostede to års pause

Den 31. januar til 5. februar 2019 afvikles det 16. 6-dagesløb i Ballerup Super Arena. Den 1. oktober indledes billetsalget til Bilka 6-dagesløbet 2019. I den forbindelse ser vi frem til denne dato tilbage på de 15 kørte 6-dagesløb i Ballerup.

Den 3. januar 2003 vågnede danske cykelfans til en forfærdelig nyhed. Taget på Ballerup Super Arena var styrtet sammen. To af de bærende tagspær var knækket, og taget styrtet ned over tilskuerpladser og en del af cykelbanen. Uheldet skete tidligt om morgenen, hvor kun få personer var i hallen. Heldigvis kom ingen mennesker til skade. Aftenen før havde omkring 100 ryttere trænet på banen, så det kunne virkelig være gået galt.

Nedstyrtningen skyldtes en regnefejl ved konstruktionen, og var dermed uundgåelig på den måde arenaen var bygget på. Et kæmpe hul i taget havde åbnet sig, og blottet banen for vind og vejr. Desuden havde dele af selve banen taget skade. Dette var naturligvis et problem i forbindelse med sikring af banen fortsatte virke.

Placeringen af skyldspørgsmålet og genopbygningen indtog farcelignende tilstande, og trak urimeligt langt ud. Ballerup kommune måtte efter et længere forløb overtage Arenaen, og dermed fik den også navnet Ballerup Super Arena. Tidligere var navnet Siemens Arena. Selskabet DBC Pro Cycling gik konkurs, men cykelklubben DBC fik af kommunen rettigheder til fortsat at træne og arrangere cykelstævner i Arenaen. Dette gælder fortsat.

Den 13. oktober 2004 stod banen klar til brug igen, og kort forinden havde et nyt selskab, HE Cycling A/S, lavet en kontrakt med Ballerup kommune om afholdelse af 6-dagesløb.

Men tre års pause måtte det københavnske 6-dagesløbet holde. Undervejs blev der ovenikøbet arbejdet med planer om at afvikle 6-dagesløb i Parken i København. Men disse planer faldt til jorden, da Parkens daværende direktør Flemming Østergaard ønskede at binde 6-dagesløbet i en længere årrække, mens 6-dagesarrangør Henrik Elmgreen ønskede at bevare 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena for at sikre et banemiljø på stedet.

Den 3. til 8. februar 2005 var 6-dagesløbet tilbage i Ballerup Super Arena. Og dette med et super stærkt felt. Par nr. 7 var de danske helte Jimmi Madsen/Jakob Piil, men konkurrencen var stor med blandt andre Alpeekspressen Bruno Risi/Kurt Betschardt, hollænderne Danny Stam/Robert Slippens og en række andre stærke par i feltet. Der blev da også tale om et ekstrem tæt 6-dagesløb, der først blev afgjort, da 7’erne vandt en omgang i den absolutte finale, og Piil siden vandt løbets sidste spurt til enorm glæde for et pænt antal tilskuere. I øvrigt blev løbet, der var nr. 43 af i København, det sidste af slagsen for den senere arrangør af det københavnske 6-dagesløb, Michael Sandstød. Sammen med Andreas Beikirch blev det til en sjetteplads, otte omgange tilbage.

Læs også:
I 2002 kom 6-dagesløb til Ballerup

Vinterbanen 02