Internationalt landevej

Dansk sejr i Euroeyes YoungClassic 2018

U17-rytteren Frederik Erringsø fra Roskilde Cykle Ring har netop vundet det internationale etapeløb Euroeyes YoungClassic i Hamborg.

Løbet blev kørt over fire etaper, og sejren blev grundlagt på løbets 2. etape, hvor Frederik Erringsø sammen med holdkammeraterne fra Roskilde blev nr. 2 i holdløbet over 15 km blot 6 sekunder efter det danske landshold. På de øvrige etaper indkørte Frederik Erringsø tilstrækkelig med bonussekunder, hvilket var nok til i sidste ende at sikre det samlede sejr.

At løbet er et vigtigt løb for U17 rytterne understreges af, at ryttere som Jasper Stuyven, Nikias Arndt og danske Julius Johansen tidligere har vundet løbet.

Og det var også en glad Frederik Erringsø, der efter løbet blev fejret på podiet i Hamborg. ”Det er min største sejr, så jeg er virkelig glad og stolt over, at det lykkedes. Jeg vidste, at løbet passede rigtig godt til mig, for jeg kunne virkelig bruge min hurtighed. Men uden mine holdkammerater, var det ikke lykkes. På 3. etape brændte det alvorligt på, for der var fire tyskere i udbrud, der med blot 5 kilometer til mål havde et forspring på næsten et minut. Mine holdkammerater fik stort set kørt udbryderne ind og ellers havde sejren været umulig. Det var super svært, for igennem hele løbet var vi nødt til at forsvare vores gule trøje. Det blev angrebet konstant og det kan man umuligt lukke ned alen”, fortalte Frederik Erringsø efterfælgende.

Det stærke hold fra Roskilde CR vandt også holdkonkurrencen foran det danske landshold og i den samlede stilling sluttede Magnus Kisum fra Roskilde på andenpladsen. I det hele taget var der dansk over det meste. For på løbets samlede tredjeplads sluttede Luis Carl Jørgensen, der repræsenterede det danske landshold. Luis kommer faktisk også fra Roskilde Cykle Ring. Desuden blev den hvide ungdomstrøje vundet af Frederik Bjørn Sørensen fra Århus.

Sidste etape blev i øvrigt kørt med 45,7 km/t i gennemsnit!

IMG_3322