Dansk LandevejTopartikler

Bare en uge til Gran Fondo Denmark 2017

Fredag er der blot en uge til at løbskontoret til Gran Fondo Denmark 2017 åbner midt i Holbæk centralt på Sjælland. Efter en pause på et år, køres der fra lørdag den 12. august, igen UCI Gran Fondo cykelløb i Danmark. Dette med enkeltstart om lørdagen og landevejsløb om søndagen den 13. august.

Gran Fondo Denmark er sæsonens sidste kvalifikationsløb til Gran Fondo VM, der afvikles i franske Albi den 24. til 27. august. De 25 procent bedste i hver aldersklasse kvalificerer sig videre til Gran Fondo World Championsship. Dette har lokket ryttere fra 21 forskellige nationer til Danmark. Ved Gran Fondo Denmark deltager blandt andre ryttere fra så fjernt beliggende lande som Australien, New Zealand, Singapore og USA, men naturligvis også fra en lang række europæiske nationer. Danmark er naturligvis nationen med flest deltagere, men Sverige, Norge, Polen og Storbritannien er også rigtigt rigt repræsenteret.

“Vi får en cykelfest i Holbæk, det er der ingen tvivl om. Lige nu er vi tæt på at have 600 ryttere på startlisterne til Gran Fondo, og dertil kommer alle deltagerne i PostNord Cup, Demin U19 Cup og børne- og ungdomsklasserne. Der bliver cykelfeber i Holbæk og masser at se på for tilskuerne”, forklarer Danmarks Cykle Unions eventmanager Jens Kasler.

Det er fortsat muligt at tilmelde sig Gran Fondo Denmark via www.granfondodenmark.dk. Online tilmeldingen til enkeltstarten lukker tirsdag, mens der er mulighed for at tilmelde sig online til søndagens landevejsløb indtil torsdag.

Bag Gran Fondo Denmark eventet står Danmarks Cykle Union, Sport Event Denmark. Holbæk Cyclesport, Holbæk Kommune samt sponsorerne Skoda, Spar Nord, Eiland electric og Sparekassen Sjælland.

I søndagens PostNord afdeling i Holbæk, der er den tredje af slagsen i år, deltager alle de bedste danske teams i stærk opstilling. Blandt andre forventes flere deltagere fra EM i Herning at komme til Holbæk.