Dansk Landevej

Jesper Worre: Vil takke rytterne for overskud og humør

Tirsdagens 1. etape af årets PostNord Danmark Rundt 2017 blev ramt af en uheldig episode, da to udbrydere, Matthias Bregnhøj fra BHS-Almeborg og Andreas Kron fra Riwal Platform, med omkring 90 km til mål kørte ligeud, hvor der skulle køres til venstre.

Løbsdirektør Jesper Worre og løbets UCI chefkommissær tog derfor beslutningen om at neutralisere løbet. En uheldig situation, som løbsorganisationen tager ansvaret for.

“Det er beklageligt og uheldigt, at de to ryttere ikke blev ledt rette vej. Der var korrekte anvisninger og skiltning, men de officials, der skulle vise rytterne rette vej, var ikke fremme i tide. Det tager vi som løbsarrangør det fulde ansvar for”, forklarede Jesper Worre efterfølgende. “Vi er tilfredse med hvordan vi håndterer situationen, og jeg vil gerne takke alle rytterne for det overskud og humør de udviste. Det var simpelthen fremragende at opleve deres måde at håndtere situationen på”, uddybede løbsdirektøren.

Situationen blev håndteret ved, at alle ryttere blev samlet under løbets neutralisering, hvorefter udbryderne optog løbet 2 minutter og 45 sekunder før hovedfeltet. Den samme afstand der var mellem udbryderne og hovedfeltet da de to udbrydere kørte forkert.

Etapen blev i øvrigt på imponerende vis vundet af de danske U23 europamester Casper Pedersen fra Team Giant-Castelli. Pedersen kørte ekstremt aggressiv på rundstrækningen i målbyen Kalundborg, og endte med at komme afgørende fri solo.

Andreas Kron kørte sig i bakketrøjen, men franske Florian Maitre fra Direct Energie blev dagens fighter. Anden etape skal onsdag køres fra Svendborg til Odense.

Husk at få bestilt dit eksemplar af bogen Historien om Post Danmark Rundt, til blot kr. 100,-