Bane

Banelandsholdet til OL 2024 i Paris udtaget

Syv baneryttere er udtaget til OL i Paris. Blandt andre Julie Norman Leth, der tidligere på året født hendes og Lasse Norman Leths søn.

Mindre end et halvt år efter at have født er Julie Norman Leth udtaget til OL i Paris, hvor hun skal sammen med Amalie Dideriksen skal forsvare deres sølvmedaljer i parløb fra Tokyo-legene.

Ud over Julie Norman Leth og Amalie Dideriksen er Rasmus Lund, Carl-Frederik Bévort, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg og Lasse Norman Leth blevet udtaget til 4.000 meter holdløbet – sidstnævnte som reserve.

Hos kvinderne skal Amalie Dideriksen ud over parløbet køre omnium, mens det først senere bliver besluttet, hvem der skal køre omnium og parløb hos herrerne. I forhold til parløb er Michael Mørkøv også i spil. Han er udtaget til landevejsløbet, men man må gerne ’låne’ en enkelt rytter fra en anden cykelsportsgren.

Beslutningen om, hvem af de udtagne ryttere der skal køre omnium og parløb hos herrerne, kan trækkes til kort tid inden konkurrencerne går i gang.

Ambitionen er medaljer
Baneherrerne har vundet medaljer ved hvert eneste OL siden 2008, og det er også ambitionen at vinde metal i Paris.

”Jeg håber, vi igen kan vinde medaljer. Vi følger en model i optakten, som har virket tidligere, og som vi stoler på. I forhold til fordelingen af pladserne til omnium og parløb, så venter jeg med det, til vi har haft alle på banen og fået et indtryk af, hvor skarpe de er,” siger landstræner Casper Jørgensen, der selv var med til at vinde OL-sølv i holdløbet tilbage i 2008.