Internationalt landevejTopartikler

Norske talenter stormer frem

Norsk cykelsport er ved at være en decideret magtfaktor i internationalt cykelsport. Sidste år blev der i Bergen afholdt en smukt landevejsverdensmesterskab, og desuden har etapeløb som Arctic Tour of Norway og Tour de Fjords virkeligt udviklet sig til at være markante løb på den internationale kalender.

Men også på ryttersiden sker der virkelig noget i norsk cykling. Verdensmester fra 2010 Thor Hushovd har stoppet karrieren. Men det kolde land mod nord råder over verdensstjerner som Alexander Kristoff fra UAE teamet og Edvald Boasson Hagen fra Dimension Data. Førstnævnte er blevet 30 år, og har en imponerende karriere med sejre i Milano-Sanremo, Flandern Rundt og på flere etaper i Tour de France på rekordlisten, men sandsynligvis også mange store resultater i vente. Boasson Hagen er ligeledes 30 år, og har tre etapesejre i Tour de France, en sejr i Gent-Wevelgem i 2009 og mange andre sejre på sin resultatliste. Kristoff og Boasson Hagen vil uden tvivl være dominerende i internationale cykling i flere år endnu. Tror du på store sejre til de to kan du spille på dette via odds tipping. Men afløsere for Kristoff og Boasson Hagen er på vej.

På Team Sky kører Kristoffer Halvorsen, der ligner en fremtidigt stærkt kort til de hårde endagesløb, men som også er en super stærk afslutter. Halvorsen fik for alvor opmærksom, da han blev U23 verdensmester i Doha i 2016. Sidste år blev det til en andenplads i det store belgiske endagesløb Handzame Classic, og i år er det allerede blevet til en andenplads i samme løb. Der kommer helt sikkert flere flotte resultater til Halvorsen. Tror du på nye sejre til Halvorsen, kan du vinde penge ved at spille hos Betsafe casino, der også tilbyder betting på sport.

Hos Astana har 24-årige Truls Korsaeth kontrakt. Korsaeth mangler endnu det helt store gennembrud, men har store forventninger til de kommende forårsklassikere. På Israel Cycling Academy har Sondre Holst Enger og August Jensen kontakt. Førstenævnte slog igennem med bronze ved U23 VM 2013 i Toscana, er siden noteret for flere gode resultater, men mangler endnu den helt store sejr. August Jensen er blandt andet to gange blevet nr. to i Tour of Norway, og er en meget alsidig rytter. Odd Christian Eiking er blot 23 år og har kontrakt med det belgiske Wanty-Groupe. Christian Eiking har fået en rigtig god start på sæson 2018, og har blandt andet store ambitioner for Ardennerklassikerne. Men også 24-årige Daniel Hoelgaard  fra Groupama – FDJ, de jævnaldrende Amund Grondahl Jansen fra Team LottoNL-Jumbo og Sindre Skjøstad Lunke fra Fortuneo – Samsic teamet er norske talenter, du skal holde øje med i fremtiden. Og endnu flere er på vej. Der gøres et super stort talentarbejde på Team Coop og Uno-X teamet. Bare vent de kommende år.