Dansk LandevejTopartikler

Asgreens DM-titel var nr. 50 til Deceuninck – Quick-Step

Da Kasper Algreen torsdag blev dansk mester i enkeltstart ved Esbjerg var det historisk den nationale titel nr. 50 til danskerens belgiske Deceuninck – Quick-Step team. Sejren blev hentet via en tid, der var 20 sekunder hurtigere end den forsvarende mester Martin Toft Madsen fra BHS Almeborg Bornholm.

“Det var en lang enkeltstart, men formen var god efter Schweiz Rundt og benene føles gode. Der var medvind på den første halvdel, og jeg måtte tvinge mig selv til ikke at køre for hurtigt for at kunne give fuld gas på den anden halvdel, da jeg vidste, jeg kunne gøre en forskel der. Ruten var fin. Store veje, hvor jeg kunne bruge min power og nogle sving, der ikke var alt for tekniske, og som man kunne tage i høj fart”, vurderede Kasper Asgreen.

Titlen var det første danske elitemesterskab til Kasper Algreen.. “Det er en fantastisk følelse, og jeg er ekstremt stolt. I de tre sidste år er jeg blevet nr. tre, nr. to og nr. fire, så jeg manglede at tage det sidste skridt, jeg er stolt over at være der nu. Det bliver virkelig specielt at tage trøjen til Frankrig til mit første Tour de France”, forklarede Algreen videre.

2019 er den første hele sæson som professionel for Kasper Asgreen, og det har været en kæmpe succes med andenpladsen i Flandern Rundt og etapesejren og den samlede tredjeplads i Tour of California som de helt store højdepunkter.

“Det har været en fantastisk periode, og jeg har fordel af en fantastisk form lige nu, og håber at kunne beholde den gennem Touren”, konkluderede Asgreen efter at have været en tur på podiet. Tour de France indledes næste lørdag i belgiske Bruxelles. Asgreen bliver den første dansker i seks år, der bringer den danske enkeltstartstrøje til Tour’en.