BaneTopartikler

Dansk EM-sølv i parløb. Kun et point fra sejren

Niklas Larsen/Casper Pedersen hentede søndag sølv ved EM i parløb i Berlin.

Danskerne var med 42 point blot et point fra de vindende franskmænd Florian Maitre/Benjamin Thomas. Det polske par, Wojciech Pszczolarski/Daniel Stanisszewski hentede bronze.

I den sidste spurt, af de 20 i det 50 km lange løb, scorede danskerne 4 point via en tredjeplads efter det schweiziske og spanske par. Var det blevet til en andenplads for det danske par havde guldet været hjemme. Danmark, Polen og Schweiz erobrede en omgang og dermed 20 point undervejs.

Hos damerne blev det til en fjerdeplads for Trine Schmidt/Amalie Dideriksen. Danskerne endte på 43 point, hvilket blot var tre mindre end hollænderne Amy Pieters/Kirsten Wild på bronzepladsen. Guldet gik til briterne Elinor Barker/Eleanor Dickinson med 58 point. Sølv til Irland.

Danmark blev dermed noteret for fem medaljer ved årets bane-EM. Trine Schmidt vandt guld i pointløb og scratch, Julius Johansen sølv i omnium og Niklas Larsen sølv i pointløb.

Danmark endte på femtepladsen i EM-medaljetabellen. Tyskland blev bedste nation med fem guld medaljer, fire af sølv og tre bronzemedaljer. Foran Danmark endte også Frankrig, Storbritannien og Holland. Mens blandt andre Italien, Rusland, Belgien og Polen endte bag Danmark.

Annonce: