Dansk Landevej

Andreas Kron efter andenplads: “Jeg er meget tilfreds”

Af Niels Nedergaard

Andreas Kron beviste søndag endnu engang, hvorfor World Tour-mandskabet Lotto-Soudal har valgt at skrive en toårig kontrakt med den 22-årige Riwal-rytter. 

Søndag formåede han nemlig på imponerende vis at blive nummer to ved DM i Middelfart. Kun overgået af en brølstærk Kasper Asgreen. Og det var en glad Andreas Kron, der efter løbet satte et par ord på sin sølvmedalje. 

“Det har jo været en god uge. Det havde lige toppet, hvis jeg var blevet dansk mester, men en sølvmedalje er også tilfredsstillende. Jeg havde en meget hektisk dag med en defekt halvvejs, men jeg havde gode ben undervejs, og begyndte at tro på det mere og mere. Og til sidst kørte Asgreen så, og han var bare en bedre mand på dagen, så det er ikke en skam at tabe til ham, og jeg er tilfreds med sølvmedaljen”, sagde Andreas Kron, da CyclingWorld.dk fangede ham ved målstregen.

Men er du alligevel ærgerlig over, nu hvor det var så tæt på? 
“Jo, det er man da. Det er jo klart, vi er sportsmænd, og man vil jo altid gerne vinde, men jeg er egentlig godt tilfreds med at blive nummer to herefter”, lød det fra Kron. 

Andreas Kron skifter efter denne sæson til Lotto-Soudal, og tager dermed skridtet op på den øverste hylde. Et skifte, som han selv, kalder for meget naturligt, da han virkelig kunne mærke interessen fra det belgiske mandskab. “De har egentlig haft en god fornemmelse af, hvad jeg ville, og hvad de selv ville helt fra starten, og de har hele tiden haft en idé om, hvor de ser mig henne”. 

Men er der en grund til, at skiftet først sker nu? 
“Det var egentlig Michael Skelde og Michael Blaudzun, der har været gode til mig og fortælle, at jeg ikke skulle stresse. De har hele tiden fortalt mig, at jeg havde god tid, og det er også vigtigt for os at kunne køre som kaptajn og køre med om sejren og øve os på det.  Det handler ikke bare om at blive professionel for at blive professionel. Det handler om at være en god cykelrytter, og det har jeg virkelig lært at blive”, forklarede Andreas Kron. 

Andreas Kron ligger til sidst ikke skjul på, at sølvmedaljen ved DM er karrierens største resultat, og han er glad for at kunne bevise, at han kan køre med om sejren mod de bedste i Danmark.

Foto: Jesper Skovbølle.