Dansk Landevej

Mørkøv efter DM: “Jeg er en smule skuffet”

Af Niels Nedergaard

Det blev ikke alle gode gange tre DM i træk for Michael Mørkøv, der ved søndagens DM-løb i sidste ende måtte overgive sig og lade sin holdkammerat på Deceuninck Quick-Step Kasper Asgreen overtage titlen som dansk mester i landevejscykling. 

Og det var en skuffet Michael Mørkøv, der efter dagens strabadsser satte et par ord på sin tredjeplads. Han understregede dog, at hvis han skulle tabe trøjen, er han glad for, at han tabte den til Kasper Asgreen. “Jeg er selvfølgelig personligt skuffet over at skulle give dannebrogstrøjen videre, men lige når det er Kasper, så glæder jeg mig meget på hans vegne. Det var sådan set ham, der har leveret mig til de seneste to danske mesterskaber, så det er fuldt ud fortjent, at det er ham, der vinder i dag”, sagde Michael Mørkøv til CyclingWorld.dk og de øvrige medier i mixedzone efter søndagens DM. 

Selve taktikken er der heller ikke en finger at sætte på, hvis du spørger Michael Mørkøv. Han fortæller, at det var det helt rigtige at lade Kasper Asgreen gå med i de mange angreb og ryk undervejs. 

For som han selv siger, så håbede han inderst inde på, at det blev et samlet felt, der skulle spurte om titlen som danmarksmester. Sådan blev det dog ikke. 

“Både Mikkel Honoré, Kasper og jeg var alle godt kørende, og vi formåede hele tiden at lukke ned. Vi sidder jo også i en overtals position til sidst og kan selv afgøre danmarksmesterskabet”. 

Men sad du ikke og håbede, at det blev en samlet spurt hele tiden? 
“Jo, absolut. Det var jo de kort, vi spillede med, og vi ved jo, at Kasper kan køre ude fra, og at jeg så kan sidde og vente lidt. Og det er jo den taktik, der nu har fungeret de sidste tre danmarksmesterskaber, så vi må sige, at vi har en rigtig stærk duo i Kasper og jeg flankeret af Mikkel”, afsluttede Michael Mørkøv. 

Michael Mørkøv skal ligesom Kasper Asgreen vente i spænding. Han er nemlig også en af bejlerne til at komme med på Deceuninck Quick-Steps mandskab til Tour de France. Den rutinerede dansker står dog ganske stærkt i forhold til at komme med i Touren. 

Få overblik over danske rytteres præstationer i Tour’en i den nye Tour de France bog, De Danske Tour de France helte. Med den bliver du helt klart til årets Tour. Bestil bogen nu her.

Foto: Jesper Skovbølle.