Internationalt landevej

Asgreen: “Føler mig ikke sikker på Touren”

Af Niels Nedergaard

Kasper Asgreen tog endnu en stor skalp, da han søndag kørte først over målstregen i Middelfart og kunne lade sig hylde som dansk mester i landevejscykling. 

Men alligevel føler han sig langtfra sikker på at komme med til Tour de France for Deceuninck Quick-Step. Det fortalte den nykårede danmarksmester i mixedzone efter den store triumf. 

“Hvis jeg kommer med, vil det da være megafedt at kunne vise trøjen frem. Jeg er ikke særlig sikker på noget som helst. Der er rigtig mange på holdet, der er i god form lige nu, og jeg kunne nemt tælle til otte mand eller mere, der er i form til at kunne køre Touren”, fortalte Kasper Asgreen til CyclingWorld.dk og den resterende presse. 

Kasper Asgreen er dobbelt dansk mester i enkeltstart, og selvom han nu også kan skrive danmarksmester i landevejscykling på sit CV, så mener han ikke, at sejren i Middelfart overgår de bedrifter, han har leveret på den internationale scene. 

“Ude i den internationale verden, der vi må vi jo nok erkende, at et danmarksmesterskab nok ikke er det største i verden. Der er Flandern Rundt og Kuurne-Bruxelles-Kuurne trods alt lidt større, så der står den måske ikke så højt, som den gør på min egen personlige rangliste, men for en dansker, der er det jo fedt at få lov at køre rundt i Dannebrog”, lød det fra en glad Kasper Asgreen. 

Kasper Asgreen fortæller til sidst, at han forventer, at Deceuninck Quick-Steps trup til årets Tour de France bliver offentliggjort mandag eller tirsdag. 

Indtil da må den 25-årige dansker glæde sig over, at han det næste års tid skal køre rundt i den trikot, som alle de danske ryttere drømmer om at kunne trække over hovedet.

Foto: Jesper Skovbølle.