Bane

Cykling Odense er Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2022

I et stærkt finale-felt er foreningen Cykling Odense blevet kåret som ’Årets Idrætsforening 2022’ for sit helt unikke arbejde med fynske skolebørn. Danske Spil og Danmarks Idrætsforbund står i fælles-skab bag prisen, som uddeles til en forening, der gør en helt særlig og ekstraordinær indsats.

Hver dag året rundt er der frivillige kræfter, som arbejder i de danske idrætsforeninger. Det gør de bestemt også i foreningen Cykling Odense, som årligt byder velkommen til op mod 7.000 skolebørn, der får lov at prøve kræfter med de forskellige cykeldiscipliner ved cykelbanen: Som tak for den kæmpe indsats bliver foreningen nu hædret med titlen som ’Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2022’.

Foreningen fik den glade nyhed, da et helt tamburkorps og et tv-hold med den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm i spidsen pludselig dukkede op hos Cykling Odense for at overbringe den glade nyhed. De mange frivillige i Cykling Odense troede, at de ’bare’ skulle afvikle endnu en dag med besøg fra lokale skolebørn, men de blev hurtigt klogere.

”Vi havde godt hørt, at DR kom med et tv-hold, men vi troede, det var for at lave et indslag om vores skoleturnerings-finale, og vi tænkte, at det var sjovt, hvis vi kunne komme på landsdækkende tv. Men så kom der pludselig et orkester nede i tunnelen, og så kunne vi godt fornemme, at der skulle ske et eller andet,” fortæller en rørt formand for Cykling Odense, Claus Rasmussen, der i den grad blev taget på sengen, da der pludselig var fest og glæde midt på cykelbanen.