Internationalt landevej

Quaade stopper karrieren: Det skal han lave nu

Af Niels Nedergaard

Rasmus Quaade har valgt at sætte cyklen i garagen efter denne sæson, og han kører dermed også sit sidste PostNord Danmark Rundt. Nu afslører han så, at han for en stund vil vinke farvel til cykelsporten, men udelukker ikke, at han fremover vil have en eller anden rolle i sporten. 

“Jeg har jo arbejdet ved siden af cykelsporten igennem de sidste fire år som lærervikar og har nogle gange haft faste stillinger. Det har jeg nydt enormt meget, og jeg glæder mig utroligt meget til at kunne arbejde mere som lærer. Det er en vigtig funktion i samfundet, og derfor vil jeg også gå ind til det med fornyet energi”, fortæller Rasmus Quaade til CyclingWorld og tilføjer:

“Jeg har jo også tænkt over, om jeg skulle se, om jeg kunne blive sportsdirektør eller træner, men det, men hvis jeg kommer ind som sportsdirektør i weekenden, så er det svært at præge de unge ryttere i lige præcis den retning, som jeg synes er den gode, og derfor vil jeg lige nu være skolelærer, men kommer der et tilbud eller en mulighed, så vil jeg ikke udelukke det, men det jeg brænder mest for efter karrieren, er helt klart at være skolelærer”, fortæller Quaade. 

Måske nogle stiller sig selv spørgsmålet om, hvorfor Quaade vælger at sige stop netop nu, men det er der en simpel forklaring på. Han føler sig mæt og føler, at han ikke længere får de samme oplevelser ude på landevejene, som han gjorde engang. 

“Der er jo mange ting man overvejer i sådan en stor beslutning, men den primære grund er jo nok, at jeg ikke får de samme oplevelser mere ved at køre cykelløb rundt omkring i Europa. Jeg føler ligesom, at jeg har været alle steder, og jeg får bare ikke den samme oplevelse ved at køre et cykelløb mere, som jeg gjorde engang”, lyder det fra Rasmus Quaade. 

Rasmus Quaade er efterhånden blevet 31 år. Han har kørt cykelløb som senior siden 2009. Han nåede også at være professionel med Riwal-holdet, mens han sideløbende med landevejen har været en stor profil på banen, hvor han blandt andet har vundet en bronzemedalje ved OL. 

Nu er det dog slut for Quaade, der dog kan glæde sig over, at han kan blive tiljublet på de danske landeveje en sidste gang under det nuværende PostNord Danmark Rundt.